Close sidebar
Close sidebar

Cuca Macai, comuna de care a auzit orice roman, dar despre care multi nici nu stiau ca exista cu adevarat

Nu exista roman care sa nu fi folosit vreodata sintagma "la Cuca Macai”, insa putini stiu ca acest loc chiar exista si nu este deloc departe de civilizatie, asa cum s-ar spune. Ba dimpotriva, satul din judetul Arges, este unul de oameni instariti.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe soseaua ce leaga Pitestiul de Ramnicu Valcea, la cativa kilometri de Dedulesti, exista comuna Cuca, de care tine satul Macai, alaturi de ale 13 sate. Comuna Cuca are 2.200 de locuitori.

De unde vine insa sintagma „Cuca Macai?”. Primarul comunei, Georgel Deaconu, explica: "S-a incercat unificarea lor inca din 1898. Pana in 37 s-au unit si s-au despartit de noua ori. Macaii erau nemultumiti ca ei erau mosneni si cei din Cuca Clacasi, mai saraci. Abia in 1937, prin Decret Regal, s-a pus capat vrajbei”. De aici vine si aceasta vorba, adauga edilul: "Ca se certau si se judecau nonstop a ajuns si la urechile stapanirii si lumii si a iesit vorba << Ce, ba, nu-ntelegi? Parca ai fi de la Cuca Macai>>", potrivit evz.ro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Satul Macai a fost atestat la 16000 de cateva familii care se numeau Macau, iar numele Cuca vine de la niste ridicaturi de pe acoperisurile caselor prin care intra lumina.  

Citeste mai mult AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI