Cristian Pomohaci este protagonistul unui scandal imens, dupa ce a fost exclus din preotie pentru ca i-a facut avansuri sexuale unui tanar. Cantaretul de muzica populara era, insa, la fel de cunoscut si in urma cu 7 ani, cel putin in Ardeal, unde melodiile sale erau stiute si de elevii care au dat Bacalaureatul, in vara lui 2010, in judetul Cluj.

"80% dintre elevii care au dat bacalaureatul la română au citat masiv dintr-un cântăreţ de muzică populară şi nu au ştiut numele personajelor din basmul Harap-Alb.

Elevii clujeni s-au întrecut în “perle” la proba scrisă a examenului de limbă şi literatură română care, cel puţin teoretic, nu ar trebui să ridice mari probleme unor vorbitori nativi”, scria Ziua de Cluj.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Elevii nu au ştiut care sunt personajele din basmul “Harap-Alb” de Ion Creangă. “Harap Alb se împrieteneşte cu Setilă şi Păsări-Lăţi-Fosilă”, a scris un absolvent, în timp ce un altul l-a botezat pe cel din urmă “Ochi-Lăţi-Lungilă” şi l-a caracterizat ca având un “suflet mare”. Alţii nu au ştiut nici măcar denumirea basmului despre care s-au apucat să scrie, cumulând mai multe poveşti, astfel s-a ajuns la “Harap Alb şi merele de aur”, scris de Ion Creangă, “cel mai the best scriitor după Eminescu”, mai dezvaluia ziarul.

“In ceea ce priveşte subiectul-eseu pe marginea unui proverb, majoritatea elevilor s-au dovedit a fi fani ai cântăreţului de muzică populară Cristian Pomohaci, pe care l-au citat în 80% din cazuri cu versurile  “A fi om îi lucru mare, a şi domn îi o-ntâmplare”, corelate cu poezioare ad-hoc, “Omenie, omenie, ce să-ţi fac eu ţie?!”, se arata in materialul despre examenul de Bacalaureat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si