Close sidebar
Close sidebar

Cum a ajuns o melodie a lui Cristian Pomohaci subiect de Bacalaureat la Limba romana! Preotul cantaret era mai cunoscut decat personajele din "Harap-Alb”!

Elevii care au dat examenul de "maturitate" au citat dintr-o melodie a lui Cristian Pomohaci

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Cristian Pomohaci este protagonistul unui scandal imens, dupa ce a fost exclus din preotie pentru ca i-a facut avansuri sexuale unui tanar. Cantaretul de muzica populara era, insa, la fel de cunoscut si in urma cu 7 ani, cel putin in Ardeal, unde melodiile sale erau stiute si de elevii care au dat Bacalaureatul, in vara lui 2010, in judetul Cluj.

"80% dintre elevii care au dat bacalaureatul la română au citat masiv dintr-un cântăreţ de muzică populară şi nu au ştiut numele personajelor din basmul Harap-Alb. Elevii clujeni s-au întrecut în “perle” la proba scrisă a examenului de limbă şi literatură română care, cel puţin teoretic, nu ar trebui să ridice mari probleme unor vorbitori nativi”, scria Ziua de Cluj.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Elevii nu au ştiut care sunt personajele din basmul “Harap-Alb” de Ion Creangă. “Harap Alb se împrieteneşte cu Setilă şi Păsări-Lăţi-Fosilă”, a scris un absolvent, în timp ce un altul l-a botezat pe cel din urmă “Ochi-Lăţi-Lungilă” şi l-a caracterizat ca având un “suflet mare”.

Alţii nu au ştiut nici măcar denumirea basmului despre care s-au apucat să scrie, cumulând mai multe poveşti, astfel s-a ajuns la “Harap Alb şi merele de aur”, scris de Ion Creangă, “cel mai the best scriitor după Eminescu”, mai dezvaluia ziarul.

“In ceea ce priveşte subiectul-eseu pe marginea unui proverb, majoritatea elevilor s-au dovedit a fi fani ai cântăreţului de muzică populară Cristian Pomohaci, pe care l-au citat în 80% din cazuri cu versurile  “A fi om îi lucru mare, a şi domn îi o-ntâmplare”, corelate cu

poezioare ad-hoc, “Omenie, omenie, ce să-ţi fac eu ţie?!”, se arata in materialul despre examenul de Bacalaureat.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI