Radu Mazare a fugit in Madagascar la sfaristul anului trecut si in prezent este cautat de autoritati pentru a fi adus in fata instantei in mai multe dosare de coruptie. Fuga lui Mazare i-a prins pe politisti si procurori in offside.

O intamplare de care putini isi mai aduc aminte a avut loc in urma cu vreo 10 ani si spune multe despre relatia „privilegiata” pe care fostul edil al Constantei o are cu autoritatile din Romania.


In 2006, Radu Mazare s-a considerat jignit de un comunicat de presa al IGPR in care se anunta ca primarul de atunci era acuzat, alaturi de alti functionari ai primariei Constanta, ca au atribuit preferntial unele contracte din fonduri publice, unele pe baza unor licitatii formale. Prejudiciul total in cauza ar fi fost de circa 6 milioane euro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Radu Mazare a reactionat dur si a dat in judecata Politia Romana exact pentru acel comunicat. Mazare spunea atunci ca imaginea i-a fost afectata grav si ca nu s-a tinut cont de prezumtia de nevinovatie. Formularea care l-a enervat cel mai mult pe Mazare era „cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu”.

In instanta, Mazare a castigat pe linie. In prima faza, Judecatoria Constanta a decis ca IGPR trebuie sa-si ceara scuze peublic si sa-i plateasca 50.000

lei, iar la apel, Trbunalul Constanta a scutit Politia de situatia penibila de a-si cere scuze, insa a pastrat suma. In final, Curtea de Apel Constanta a transat cazul: Mazare castiga, primeste scuze si 25.000 lei despagubiri.

„Am sa-l intreb pe domnul ministru cine plateste acesti bani, institutia sau politistii care s-au apucat si au trecut ei cu de la sine putere casti bani a furat Mazare?”, spunea fostul edil in 2009, dupa incheierea procesului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si