Cum alegem un pepene copt, dulce și fără chimicale. Metoda cea mai simplă
Pepenele verde este fructul vedetă al verii. Pentru a alege un pepene gustos şi copt este nevoie să ţii cont de câteva reguli.
Iată câteva reguli de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi un pepene verde:
1. Este important să îi verifici forma. Alege un pepene cu formă uniformă, fără lovituri, tăieturi sau alte urme. În cazul în care fructul are umflături sau noduli, înseamnă că pepenele a fost afectat de soare.
Citeste si: VIDEO| Grindina a ciuruit o afacere de 50.000 de euro
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
3. Punctul de coacere. Pata galbenă a pepenelui, din partea opusă codiţei, trebuie să fie neapărat galbenă. Dacă este verde sau albă, acest lucru indică faptul că pepenele a fost cules prea repede şi nu este copt.
Citeste si: Beneficiile consumului de pepene galben
4. Testul sunetului. Bate cu degetul în pepene, iar dacă se aude un sunet gol în interior este perfect! Asta înseamnă că pepenele este copt.
5. Codiţa trebuie să fie verde. Un pepene cules de multe zile are codiţa uscată. Lipsa cozii este, de asemenea, un indiciu al prospeţimii. Alege pepenii care au coada încă verde pentru a avea siguranţa că nu este "trecut".
Citeste si: Un pepene cumparat dintr-un supermarket din Piatra Neamt a facut spume!
6. Coaja. Un pepene copt nici prea mult, nici prea puţin nu ar trebui să aibă coaja moale sau zone moi pe suprafaţa lui.
Acesta este un indiciu că fructul este prea copt.