Close sidebar
Close sidebar

Cum alegi cel mai bun ulei de motor pentru masina ta?

A detine o masina implica foarte multa responsabilitate si nu ne referim doar la conduita in trafic.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/my6Q5k_WmoI

O masina trebuie sa fie intretinuta corespunzator in mod constant, astfel incat sa poata fi utilizata fara probleme si peste ani. Daca ti-ai achizitionat o masina noua, cu atat este mai important sa ii faci reviziile la timp si sa repari orice mica problema ar putea aparea. Doar in felul acesta vei putea evita reparatiile majore si te vei bucura de masina ta fara sa investesti alti bani in afara de revizii si consumabile. 

Una dintre cele mai importante ,,interventii” in service este schimbarea uleiului de motor. Este probabil si cea mai comuna, sau cel putin asa ar trebui sa fie. Inainte de a-ti spune de ce este important sa schimbi uleiul periodic, iti vom prezenta cateva dintre functiile sale. Uleiul este cel care asigura buna functionare a pieselor rotative din interiorul motorului. Fara acesta, masina nu ar putea functiona, deoarece are trei functii principale: de lubrifiere a pieselor, de protejare a lor (prin formarea unei pelicule), de racire a motorului.

In plus, uleiul are si proprietatea de a curata motorul, datorita unui ingredient din componenta sa (ce are functia de detergent). 

Cum alegi cel mai bun ulei de motor? 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Acum ca ai aflat care este rolul uleiului de motor, este momentul sa iti prezentam cateva aspecte de care sa tii cont in momentul in care alegi uleiul potrivit pentru masina ta. Stim ca iti doresti un ulei de calitate, la un pret foarte bun, iar noi iti spunem ca il poti achizitiona online.

Alege ulei de motor de pe autoeco.ro si te vei putea bucura de consultanta gratuita, de zeci de produse dintre care poti alege si de timp liber economisit (deoarece vei primi produsul direct acasa). 

Primul pas pentru alegerea unui ulei de motor adecvat pentru masina ta este consultarea cartii tehnice a masinii. Cu ajutorul acesteia, vei afla ce tip de ulei este recomandat: ulei conventional, ulei sintetic sau amestec de ulei sintetic si conventional.

Tot in cartea tehnica vei afla si vascozitatea ideala pentru masina ta, practic ratingul vascozitatii. 

Dupa ce ai aflat tipul de ulei de care are nevoie masina ta, iti recomandam sa te indrepti spre uleiuri calitative, care au marcajul de certificare API (American Petroleum Institute). Uleiurile marcate astfel indeplinesc cerintele stricte ale Comitetului International de standardizare si aprobare a lubrifiantilor. De altfel, majoritatea producatorilor auto recomanda utilizarea uleiurilor cu marcaj API, deoarece acesta reprezinta garantia calitatii. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Dupa ce ai luat in considerare aceste recomandari (tipul de ulei, ratingul vascozitatii si marcajul API) poti trece la alegerea propriu-zisa a uleiului. Unele uleiuri sunt potrivite pentru a asigura un consum optim de combustibil, altele ajuta la captarea si arderea rapida a particulelor, astfel incat componentele motorului sa nu fie afectate de acestea si sa poti prelungi durata de utilizare a motorului. 

In concluzie, alegerea uleiului perfect pentru masina ta tine de specificatiile producatorului si de preferintele tale pentru o anumita performanta a motorului (cum ar fi un consum mai scazut). De aceea, inainte de a alege uleiul, iti recomandam sa te documentezi foarte bine! 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI