Cele mai importante elemente atunci când vine vorba de un site sunt de obicei designul, domeniul și hostingul. Ultima dintre aceste componente este cea care permite utilizatorilor să intre într-un anumit portal și să utilizeze resursele disponibile pe acesta. Dar ce înseamnă de fapt acest termen? Consultă ghidul de mai jos și alege cea mai bună soluție pentru afacerea ta.
Citește și: Hosting-ul pe servere VPS oferă foarte multe avantaje pentru un site!
Ce este hostingul web? Dorești să creezi un site web? Atunci trebuie să știi că adresa ta online este un domeniu de internet. Ea este cea care indică utilizatorului o anumită locație, al cărei rol în cazul rețelei este jucat de hosting. Este un serviciu care îți permite să îți publici atât site-ul sau aplicația, cât și platforma de vânzări. Se bazează pe partajarea spațiului de disc al serverului fizic, care este partajat de mai mulți utilizatori în același timp.
În acest spațiu, resursele specifice sunt stocate, partajate și actualizate 24 de ore pe zi.
Citește și: Serviciile de hosting web sunt mai la îndemăna că oricând!
Hostingul, la fel ca un domeniu, este un element inseparabil al prezenței online. Colectează toate fișierele și instrumentele pentru munca online, precum și platformele de e-mail și web. Toate acestea, într-o măsură mai mare sau mai mică, sunt puse la dispoziția utilizatorilor de internet.
Serviciul este o parte separată a serverului conectat permanent la Internet. Acest computer unic cu putere mare de calcul este o mașină fizică care oferă spațiu pentru resurse specifice de capacitate și putere.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
La ce să fii atent atunci când alegi un hosting?
Furnizorul de servicii de găzduire ar trebui în primul rând să fie potrivit pentru nevoile clientului, care sunt de obicei legate de cerințele impuse de aria de activitate a unei anumite întreprinderi. Există câteva caracteristici importante care ar trebui să caracterizeze un hosting bun. Acestea includ viteza, securitatea, scalabilitatea, prețul și tipul de mediu de găzduire.
· Viteza și securitatea- probleme la care merită să acorzi atenție atunci când alegi găzduirea
Timpul de încărcare al paginii ar trebui să fie cât mai scurt posibil. Acest lucru este deosebit de important pentru site-urile care se ocupă de vânzări online. Dacă site-ul are nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a se încărca, probabil că mulți clienți vor părăsi pagina, lăsând banii în portofel sau se vor îndrepta spre concurență.
Citește și: Servere Virtuale Private (VPS): Ghid pentru incepatori
· Securitatea datelor este un aspect cheie al rulării unui site
Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Menținerea unui site web securizat ar trebui să fie primordială pentru orice furnizor de hosting. Trebuie remarcat faptul că serverele furnizorului selectat sunt echipate cu firewall-uri eficiente și, de asemenea, monitorizate pentru a detecta activități suspecte sau intruziuni. Ce altceva ar trebui să caracterizeze un furnizor de găzduire site bun? Suportul pentru SSL (Secure Socket Layer) este o cerință absolută. Acest protocol oferă un nivel suplimentar de securitate prin criptarea informațiilor transportate între server și browserul utilizatorului.
SSL poate fi definit ca practică standard pentru toate site-urile web. Utilizarea acestuia este obligatorie dacă site-ul web este folosit pentru a vinde produse sau pentru a accepta plăți. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că datele confidențiale sunt protejate în mod adecvat.
Citește și: Accesul la internet în locuințele românilor crește în continuare, ajungând la 78,2%
· Suport și scalabilitate- alte caracteristici importante de hosting
Indiferent dacă firma clientului are know-how-ul tehnologic și resursele interne pentru a gestiona serverul web sau nu, are sens să apelezi la serviciile companiei de găzduire. Decizând să externalizezi serviciile, poți reduce costurile de operare a serverelor companiei, precum și menținerea mediului de rețea. Prin urmare, este logic să alegi un serviciu de gazdă care oferă suport tehnic 24/7, astfel încât să poți profita de asistență oricând.