Vlad Pascu, autorul teribilului accident de anul trecut de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor doi, ar putea să scape cu o pedeapsă mai ușoară după acordul de recunoaștere încheiat cu procurorii.

Citește și: VIDEO- Tineri uciși pe șosea, părinți umiliți în instanță. ,,Să pui o asemenea întrebare unui părinte care-și înmormântează copilul mi se pare strigător la cer''

Acordul apărut în presă constă într-o singură pagină cu 25 de rânduri tipărite.

Hârtia a fost depusă la dosarul de la Judecătoria Mangalia  și îi reduce cu o treime limitele pedepselor pe care le-ar putea primi Vlad Pascu.

Codul de Procedură Penală prevede faptul că recunoaşterea faptelor poate fi făcută în sala de judecată, prin ascultarea inculpatului de către instanţă, dar și printr-un înscris autentic, aşa cum s-a procedat în cazul lui Vlad Pascu.

Declaraţia lui, de recunoaştere a faptelor, e autentificată de un birou notarial din Medgidia, localitate aflată în apropiere de Penitenciarul Poarta Albă, unde Pascu e în arest preventiv, potrivit Libertatea.ro.

Părinții victimelor, exasperați de gafele din procesul lui Vlad Pascu

Tatăl unuia dintre tinerii uciși de Vlad Pascu în timp ce se afla sub influența substanțelor narcotice spune că sentința care va fi dată pe data de 19 mai va di cel mai probabil urmată de un apel, pentru a se ajunge la un alt judecător.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Întrebat ce părere are cu privire la faptul că părinții lui Vlad Pascu vor să scape de toate acuzațiile aduse, Valentin Olariu a spus că banii sunt cei care pot rezolva totul.

Părinții victimelor, exasperați de gafele din procesul lui Vlad Pascu

Părinții victimelor, exasperați de gafele din procesul lui Vlad Pascu

[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, el a vorbit și despre noul termen al judecătoarei din Mangalia, cea care a făcut gafa la primul proces. Ioana Ancuța Popoviciu a cerut buletinul lui Sebastian, în acest fel dând dovadă că nici măcar nu cunoaște cazul.

”Cu bani se poate face orice în țara noastră. Sper ca Dumnezeu, de aceea am făcut în Săptămâna Mare acest protest, sper totuși, să ne vadă că suntem terminați și să rezolve ceva. Am văzut că de acea judecătoare nu am putut scăpa, ne vom duce, pe data de 19 se va da sentința. Vom face apel și sper să ne judece cine trebuie”,   a mai adăugat îndurerat Valentin Olariu.

În timpul procesului lui Vlad Pascu, cel care a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai, judecătoarea Ancuța Popoviciu a întrebat dacă una dintre victime se află în sală.

Întrebarea judecătoarei a stârnit un val de reacții atât în sala de judectă, cât și în ceea ce privește maniera în care și-ar practica meseria.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

Tatăl lui Sebi a mărturisit în urma întrebării puse de judecătoare că nu mai are speranțe în ceea ce privește dreptatea unui proces.

În noaptea de 19 august anul trecut, Vlad Pascu a urcat drogat la volanul unui Mercedes decapotabil şi, conducând cu peste 100 km/h, a intrat cu maşina într-un grup de tineri care mergeau pe jos, dinspre Vama Veche în 2 Mai.

În urma impactului, trei tineri au fost răniţi, iar doi au murit pe loc. Roberta Dragomir avea 20 de ani, iar Sebastian Olariu, 21 de ani. Ambii erau studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si