Meredith Tabbone, de 43 de ani, din Chicago, a aflat că autoritățile locale din Sicilia scot la licitație case abandonate pentru sume modice, pornind de la 1 euro, pentru a regenera satele depopulate și îmbătrânite.

Citește și: O discotecă din Italia a devenit biserică românească/ Preot: ” Spațiul liturgic este tocmai spațiul în care se dansa”

Femeia s-a interesat pe internet și a participat la o licitație organizată de primăria siciliană.

Licitația a început de la doar 1 euro, iar femeia a depus o ofertă la întâmplare de 5.000 euro, iar după câteva luni a aflat că a fost desemnată cumpărătorul casei.

Cum a renovat casa din Sicilia

Clădirea nu avea curent electric sau apă curentă, iar acoperișul gros era de azbest, potrivit Daily Mail.

Pe Meredith a costat-o apoi 750 de euro să angajeze o echipă care să înlăture acoperișul într-un mod sigur pentru mediu.

casa sicilia

Casa înainte și după

[Sursa foto: Daily Mail]

Americanca are deja o familie în Sicilia întrucât bunicii ei au crescut în satul sicilian în care și-a cumpărat casa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Proprietatea datează din anii 1600 și era formată dintr-o singură cameră înainte ca femeia să o renoveze.

Meredith a cumpărat ulterior și casa abandonată de alături, pentru 40.000 de euro, iar după 46 de luni și peste 250.000 de euro cheltuiți a unit cele două locuințe, transformându-le într-o vilă spectaculoasă cu patru camere și 3.000 de metri pătrați.

Casa renovată

Femeia a mai cumpărat două case de oaspeți în același sat pentru 35.000 de euro în total și o clădire dezafectată pentru 70.000 de euro pe care o transformă într-o galerie și o cafenea.

Ea estimează că investiția ei de 270.000 de euro în casa inițială de 1 euro va valora peste 400.000 de euro când toate lucrările vor fi finalizate, în toamna anului 2023.

Investitoarea a precizat: „Casa era în stare foarte proastă, dar, în multe privințe, era tot ce mă așteptam să fie și mai mult. Avea atât de mult farmec! Avea un detaliu arhitectural atât de interesant, puteai vedea cu adevărat istoria trecând prin pereți.

„Când am văzut prima oară casa, avea 750 de metri pătrați, nu avea electricitate, apă curentă sau ferestre și era acoperită cu azbest. La început, planul era doar să o transformăm într-o mică casă de vacanță”.

 „Acum avem patru dormitoare, patru băi, o bucătărie în aer liber, un living și o zonă de luat masa. Am instalat, de asemenea, o terasă superioară, o terasă inferioară, un centru spa și o cramă – precum și un șemineu și un cuptor pentru pizza”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si