Un câine portughez în vârstă de 30 de ani a fost desemnat drept cel mai bătrân câine din lume, din toate timpurile.

Anunțul a fost făcut de Guinness World Records, cu precizarea că el a bătut un record care a durat timp de un secol.

Citește și: Asasinul fugar din mafia italiană Edgardo Greco, găsit după 16 ani ca bucătar de pizza în Franța

Bobi este un câine din r asa Rafeiro do Alentejo- o rasă care are o speranță medie de viață de 12 până la 14 ani, potrivit BBC News.

bobi

Cel mai bătrân câine din toate timpurile, Bobi, are 30 de ani 

[Sursa foto: Facebook]

Recordul doborât de Bobi, câinele din Portugalia

Cel mai bătrân câine de până acum a fost Bluey din Australia, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Potrivit sursei citate, la data de 1 februarie 2023, Bobi avea 30 de ani și 226 de zile și se spune că se descurcă bine pentru vârsta lui.

Citește și: Fetiță ucisă de câine în Marea Britanie

Bătrânețea record a lui Bobi a fost validată de baza de date a guvernului portughez pentru animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Națională a Medicilor Veterinari, conform Guinness World Records.

Bobi și-a trăit toată viața alături de familia Costa în satul Conqueiros, lângă coasta de vest a Portugaliei, după ce s-a născut cu trei frați într-o anexă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei trei frați ai lui Bobi au murit cu mult timp în urmă. 

bobi

Noul record stabilit de Bobi

[Sursa foto: aol.co.uk]

Cum a scăpat cu viață Bobi când frații lui au murit

Leonel Costa, care avea atunci opt ani, a spus că părinții lui aveau prea multe animale și au fost nevoiți să renunțe la toți cățeii. Doar Bobi a scăpat.

„Tatăl meu a fost vânător și am avut întotdeauna mulți câini.” din cauza numărului de animale pe care le dețineau deja, tatăl lui Leonel a decis că nu poatr păstra puii nou-născuți.

„Din păcate, la vremea aceea era considerat normal de către persoanele în vârstă care nu puteau avea mai multe animale acasă […] să pună animalele într-o groapă pentru ca acestea să nu supraviețuiască”, a explicat Leonel. A doua zi după ce s-au născut cățeii, părinții lui Leonel au intrat în cameră și i-au luat repede în timp ce mama lor, Gira, a lipsit.

Cu toate acestea, în graba lor, ei nu și-au dat seama că au lăsat unul în urmă. Costa îl descrie pe Bobi ca fiind unic în tot ce face. Este foarte blând și se înțelege bine cu pisicile.

„Bobi a fost un războinic în toți acești ani, doar el știe cum a rezistat”, a spus stăpânul cățelului.

„Nu trebuie să-i fie ușor, deoarece durata de viață a unui câine obișnuit nu este atât de mare și dacă ar vorbi doar el ar putea explica ce simte", a completat portughezul.

Care e durata de viață a unui câine în funcție de rasă

Specialiștii spun durata de viață a unui câine depinde de dieta lui, de stilul de viață, de grija și afecțiunea pe care i le arăți și de rasa animalului în sine.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Contează și greutatea, care este strâns conectată cu rasa animalului – nu putem compara un bichon cu un ciobănesc mioritic, de exemplu.

Profilul de îmbătrânire a câinilor variază în funcție de mărimea adultului (adesea determinat de rasa lor): câinii mai mici trăiesc adesea peste 15-16 ani, câinii de dimensiuni medii și mari, de obicei de la 10 la 13 ani, iar unele rase de câini gigant, cum ar fi mastifinii, deseori doar 7-8 ani.

Yorkshire Terrier. Această rasă de câini micuți și simpatici indiferent de circumstanțe, au o medie de viață de 14-16 ani și sunt o alegere populară printre oamenii cărora le plac câinii deștepți și cu personalitate.

Pudel. Creți și extrem de ascultători, mici sau mari, sunt la fel de simpatici și afectuoși cu toți membrii familiei. Media de viață în cazul pudelilor de talie mică este de 14-16 ani, iar cei de talie mai mare au o speranță de viață de 11-13 ani.

Bichon maltese. Caracterizat ca fiind una dintre cele mai elegante rase de câini, datorită culorii albe impecabile, a părului lung și mătăsos dar și a bunelor maniere pe care le au, bichonii maltezi au o medie de viață de 12-15 ani.

Schnauzer pitic. Robuști și musculoși dar extrem de afectuoși în special cu copii, rasa Schnauzer pitic are o durată medie de viață de 12-14 ani.

Chihuahua. Cunoscuți ca fiind cea mai mică rasă de câini, aceștia au o speranță de viață de 14-16 ani

Din cauza condițiilor de mediu nefavorabile, câinii maidanezi trăiesc în medie doar 4-5 ani. Aceștia nu au parte constant de hrană, sunt predispuși bolilor și implicați în multe lupte cu alți câini, pentru teritoriu. Toți acești factori le reduc dramatic speranța de viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si