Insula Matița, unică în inima Deltei, aflată în apropierea lacurilor Matița și Babina, este probabil singura care poate fi achiziționată în acest moment în România pentru 350.000 de euro, potrivit Artmark Historical Estate. Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Europa.( citește despre incendiul care a izbucnit în Delta Dunării)

Citeste si: Delta Dunarii este un loc pe care nu ai voie sa nu il vezi!

Citeste si: VIDEO| Marea Neagră a ajuns „groapa de gunoi e Europei”. Pericol pentru turiști!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Obiective turistice în Delta Dunării- Ghid util pentru începători

Insula Matița se găsește la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23, la intersecția Lacurilor Matița și Babina, scrie News.ro. Administrativ, aparține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei. Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon.

În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării.

Insula din Delta Dunării scoasă la vânzare. Are 6.280 metri pătrați

În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia- Batag și Tătaru. Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300

mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative.

Toate construcțiile păstrează imaginea tradițională a locului, sunt acoperite cu stuf și au fost complet renovate în exterior în 2018. În Deltă, regimul asupra terenului de 6.280 mp este de drept de superficie, construcțiile fiind desigur în proprietate. Având în vedere frumusețea locului, insula ar putea exploata potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind pregătită pentru a-și relua funcțiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unități de cazare și cherhana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si