Pe data de 11 septembrie 2022 se împlinesc 21 de ani de la ceea ce americanii numesc cel mai înspăimântător atentat din istoria SUA.

În acea tragedie, patru avioane ar fi fost deturnate de „islamiști” și explodate în clădiri simbol ale Americii. Acest eveniment a șocat întreaga lume.

Cum arată astăzi locul în care s-au aflat Turnurile Gemene din New York

Tragedia a început în New York. Două dintre avioane au lovit turnurile gemene de la World Trade Center din New York la interval de doar câteva minute. 

Turnurile gemene s-au prăbușit sub privirile a milioane de oameni. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Al treilea avion s-a izbit de o aripă a Pentagonului iar al patrulea s-a prăbușit în câmp, după ceea ce se pare că a fost o revoltă a pasagerilor. Bilanțul tragediei: aproape 3000 de oameni morți printre care și patru români.

Citeste si: Statele Unite îl ucid pe Qassem al-Rimi, liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică

Ce versiuni există referitor la acest atentat?

Chiar și după 21 de ani există multe versiuni conform cărora totul a fost o acțiune planificată a guvernului americane.

Foarte multe persoane consideră faptul că totul a fost un complot al Administrației Bush și a altor forțe destinat să justifice invadarea Afganistanului și Irakului.

Cele mai multe teorii sustin că agenții americani, sau israelieni, au amplasat explozibil în turnurile World Trade Center și la Pentagon, înainte ca acestea să fie lovite de avioanele comandoului islamist. 

Unii oameni refuză să creadă că Bush ar fi putut ordona moartea propriilor cetățeni dar sunt de părere că acesta nu a făcut nimic pentru a împiedica atentatele în timp ce știa despre pregătirea lor, spre același scop de a declanșa un război dorit.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si