Aflată pe orbită, în jurul satelitului natural al Pământului din anul 2009, Sonda LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter) a făcut această fotografie.

„Are diametrul de aproximativ 10 metri''

Fotografiile realizate înainte și după momentului impactului, au fost comparate de echipele agenției spațiale americane.

Cum arată Luna, după misiunea eșuată a Rusiei ,,Luna-25''.

Cum arată Luna, după misiunea eșuată a Rusiei ,,Luna-25''.

[Sursa foto: NASA]

„Are diametrul de aproximativ 10 metri”, a spus NASA, şi se află la „circa 400 de kilometri de locul de aterizare prevăzut pentru Luna-25”.

Citește și: Sonda spațială rusă Luna-25 s-a ciocnit cu suprafața Lunii la aselenizare. „În timpul operațiunii, la bordul stației automate s-a produs o situație de urgență”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, mai multe comenzi au fost transmise sondei LRO de către agenția spațială americană, cu scopul observării zonei comunicate de agenția spațială rusă Roscosmos ca fiind locul estimat al prăbuşirii Luna-25

Ce consideră echipele NASA despre acest crater?

Din cauza faptului că acest crater este „ aproape de punctul de impact estimat al sondei Luna-25 ”,

echipele NASA „consideră că este probabil rezultatul acestei misiuni şi nu al unui proiectil natural”. 

Cum arată Luna, după misiunea eșuată a Rusiei ,,Luna-25''.

Cum arată Luna, după misiunea eșuată a Rusiei ,,Luna-25''.

[Sursa foto: NASA]

Sonda Luna-25, cu o greutate de 800 de kilograme, s-a prăbușit pe suprafața Lunii pe 19 august, în urma unei manevre orbitale eșuate, la aproape 50 de ani de la ultima misiune selenară de succes a Moscovei.

La câteva zile, India a devenit prima țară care a reușit să aselenizeze o sondă spaţială în apropierea Polului Sud al Lunii.

Aceasta este o zonă neexplorată. Mai mult decât atât, în prezent este în centrul atenției datorită prezenței apei, sub formă de gheață.

Citește și: „Foame, frig și sete. Totul pentru a ne distruge moralul”. Doi prizonieri ucraineni rup tăcerea, după un an de captivitate în Rusia lui Putin


Sursa: Digi24.ro
Nasa.gov


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si