Close sidebar
Close sidebar

Cum arată mașina rusească pe care Vladimir Putin i-a trimis-o cadou lui Kim Jong Un, dictatorul din Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit cadou o mașină de la președintele rus Vladimir Putin „pentru uzul său personal”, a informat marți presa oficială de la Phenian.

Sorin Negru,

Cadoul lui Putin pentru Kim Jong-Un, o mașină de lux Aurus Senat


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia și Coreea de Nord  au strâns legăturile "de prietenie" de când Kim Jong-Un și Vladimir Putin s-au întâlnit în septembrie 2023.

Citește și: Posibilul succesor al lui Vladimir Putin îi amenință cu "haosul" pe vecinii Rusiei

Cele două țări s-au angajat să promoveze schimburile în toate domeniile, pe măsură ce izolarea lor internațională se adâncește din cauza războiului Rusiei din Ucraina și a dezvoltării armelor nucleare din Coreea de Nord.

Cadoul lui Putin pentru Kim Jong-Un, criticat de Coreea de Sud

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat că monitorizează îndeaproape cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord, îndemnând ambele țări să respecte rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

„Sancțiunile Consiliului de Securitate împotriva Coreei de Nord interzic furnizarea, vânzarea sau mutarea directă sau indirectă a tuturor vehiculelor de transport clasificate la nivel internațional ca cod HS 86 până la 89, indiferent de originea lor în Coreea de Nord, inclusiv mașinile de lux”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Lim Soo-suk, într-un briefing pentru presă.

Vladimir Putin, întâlnire cu Kim Jong Un în septembrie 2023 

[Sursa foto: Twitter]

Ce cadou a primit Kim Jong Un de la Vladimir Putin

Mașina de fabricație rusă a fost livrată celor mai importanți consilieri ai lui Kim de partea rusă pe 18 februarie, a informat agenția oficială de știri KCNA.

Sora lui Kim Jong Un „a transmis cu căldură mulțumirile lui Kim Jong Un lui Putin părții ruse, spunând că acest cadou servește ca o demonstrație clară a relațiilor personale speciale dintre liderii de top”, a transmis KCNA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenției de presă de stat ruse RIA că liderul coreean a primit o mașină Aurus.

Potrivit site-ului web al producătorului de mașini, mașina este primul sedan de lux de dimensiuni normale din Rusia.

Este și mașina prezidențială a lui Putin.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Aurus Senat, sedanul de lux rival cu Rolls Royce din Rusia, a intrat oficial în producție în 2019 la o fabrică din Yelabuga.

Noua limuzină era programată inițial să intre în producție în 2020, dar mașina și-a făcut debutul european la Salonul Auto de la Geneva din 2019.

Cele mai recente modele, din 2022 și 2023 au venit cu multiple împubătățiri.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În septembrie 2023, în timp ce vizita stația de lansare spațială a Rusiei din estul îndepărtat, Kim a inspectat limuzina Aurus Senat și a fost invitat de liderul rus să urce pe bancheta din spate.

Kim însuși a condus la fața locului o limuzină Maybach adusă la bordul unui tren special în care a călătorit de la Phenian.

Mașina prezidențială a lui Vladimir Putin

[Sursa foto: Twitter]

Kim Jong Un, pasionat de automobile

Se crede că Kim este un pasionat de automobile și are o colecție mare de mașini străine de lux. În colecția lui Kim se află modele Maybach, Mercedes, un Rolls-Royce Phantom și un vehicul utilitar sport Lexus.

Cel mai probabil Coreea de Nord furnizează arme de artilerie și rachete balistice Rusiei pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei.

Kremlinul nu a negat și nici nu a confirmat utilizarea armelor fabricate de Coreea de Nord. Coreea de Nord neagă acuzația de transport de arme către Rusia, care ar reprezenta și încălcări ale sancțiunilor ONU.

Potrivit The Globe and Mail, KCNA a raportat separat că o delegație de oficiali ai partidului de guvernământ din Coreea de Nord s-a întors din Rusia și trei delegații, reprezentând tehnologia informației, pescuitul și sportul, au plecat în Rusia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI