Fără dans la nuntă şi distanţă între mese la restaurant- propunerea vine chiar din partea organizatorilor de evenimente, după ce un sfert din afacerile privind organizarea de evenimente s-au închis. 

Alin Caraman, reprezentant al Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, a declarat că sunt așteptări ca din luna mai să înceapă să se organizeze nunți. El a spus că aproximativ 159.000 de cupluri se căsătoresc anual, dar că în 2020 au făcut nuntă doar 10% din această cifră.

Caraman a subliniat că organizatorii cer autoritățile să comunice o metodologie privind desfășurarea nunților în funcție de rata de infectare.

Citeste si: Postul Paştelui 2021: Tradiţii de Lăsatul Secului

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

"Noi venim cu propuneri- câte persoane, câți metri, dacă să fie în aer liber. Nu putem spune cum vor fi nunțile decât în directă legătură cu rata de infectare. Dar, dacă rata se va încadra în zona galbenă sau verde, evident că se pot organiza nunțile cu peste 100 sau 200 de persoane.”

Cuplurile sunt dispuse să facă nuntă fără dans

”Putem să ne ducem spre nunți în aer liber sau cu număr redus în spații interioare.

Este foarte importantă ceremonia religioasă, care este urmată de un eveniment. Anumite cupluri stau de un an jumate, sunt dispuși să facă nuntă și fără dans. Corelat cu rata de infectare, vedem trei variante (pentru accesul participanților la nuntă- n.r.).”, a precizat Alin Caraman.

Citeste si: VIDEO- Ținutele bebelușilor pentru botez, minunății care ne încântă

Costuri suplimentare din cauza pandemiei COVID-19

Organizatorii de evenimente și mirii trebuie să suporte costurile testării rapide COVID-19 sau chiar testele PCR pentru a putea fi permis accesul invitaților.

”Persoanele care au trecut prin Covid, cei vaccinați și cei care fac teste rapide sau PCR. Atât organizatorii, cât și mirii sunt dispuși să suporte aceste costuri. Sunt dispuși să cheltuie niște bani suplimentari, dar să poată să aibă loc evenimentul", a mai spus Alin Caraman.

Sursa: Digi24

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si