România a fost acoperită de nămeți. Meteorologii au anunțat că mercurul din termometre va ajunge până la -20 de grade Celsius în unele zone din țară.

Ger polar, viscol puternic și zeci de drumuri sunt blocate în aproape jumătate de țară. În zona Moldovei ninge considerabil, vântul suflă cu putere, iar multe mașini au ajuns în șanțuri.

Autoritățile încearcă să salveze oamenii care au rămas blocați în zăpadă după ce viscolul a făcut prăpăd.

Vizibilitatea a fost redusă la zero în județul Vrancea, unde mai multe mașini au ajuns în șanț.

Citește și: Ce școli sunt închise în România din cauza vremii- UPDATE

Pe un drum județean din Vrancea o ambulanță a rămas blocată în nămeți. A fost nevoie ca utilajele de deszăpezire să intervină pentru ca autospeciala să iasă din zăpadă.

Restricții de circulație. Mai multe școli și-au întrerupt cursurile

În județele Iași și Vaslui, autovehiculelor de mare tonaj le-a fost interzisă circulația pe anumite sectoare de drum. Și în județul Neamț mai multe șosele şi centura ocolitoare a oraşului Roman, au fost închise din cauza vremii nefavorabile.

Pe drumul european Botoșani-Suceava, un microbuz și o mașină s-au izbit frontal într-o zonă acoperită de zăpadă și mai multe persoane au ajuns la spital, potrivit Antena 3 CNN.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La Galați, la primele ore ale dimineții, o cisternă a derapat din cauza poleiului. Tot aici, în jurul prânzului, un microbuz cu 17 persoane la bord s-a răsturnat, dar din fericire nicio persoană din cele aflate în microbuz nu a fost rănită.

Citește și: VIDEO- Alerte de ninsori și inundații în Europa. Temperaturile au scăzut sub minus 40 de grade

Mai multe școli din județul Iași, din mediul rural, au luat hotarârea închiderii unităților de învatamânt. Pe listă se află 17 școli.

Potrivit I.S.J. Iași, Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” desfășoară activitatea didactică online.

Reprezentanții prefecturii Iași vin cu precizări în privința închiderii școlilor din județul Iași.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Furtuna Hank mătură Marea Britanie. Au fost emise 750 de alerte de călătorie

Prefectura Neamț a anunțat, luni după-masa, că următoarele școli din Neamț vor avea cursurile suspendate:

  • Scoala Gimnazială Nr.
    1, Comuna Făurei
  • ⁠Școala Gimnazială, comuna Bahna
  • ⁠Scoala Gimnazială, Comuna Dulcești
  • Școala Gimnazială, Comuna Trifești
  • ⁠Scoala Gimnazială “Nicolae Apostol”, Comuna Ruginoasa
  • Scoala Gimnaziala I.I.Mironescu Tazlau

Pompierii sunt pregătiți să intervină în situația condițiilor meteo extreme

Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină la nivel național, în situația prognozelor de vreme severă emise de meteorologi, potrivit anunțului făcut luni de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a cerut unităților subordonate să ia măsurile necesare pentru a gestiona operativ eventualele situații de urgență care ar putea pune în pericol viețile și proprietățile cetățenilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si