Close sidebar
Close sidebar

Cum au fost pentru Regele Charles al III-lea primele 10 zile pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii

Cel mai mare fiu al Reginei Elisabeta a-II-a, Charles al III-lea, a devenit oficial moștenitorul său. Mulți britanici apreciază gesturile sale în calitate de monarh.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La o zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a, Charles, moștenitorul tronului britanic,  a fost proclamat Regele Marii Britanii.

La ora 10 dimineața, Consiliul de Ascensiune la Tron, care include personalități de rang înalt din guvern s-a întrunit la Palatul St. James pentru a-l proclama pe Regele Charles noul suveran.

Charles al III-lea a devenit conducătorul Regatului Unit după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

Charles al III-lea a fost proclamat oficial Rege al Marii Britanii. Procedura s-a desfășurat în Consiliul de Coroană.

Acesta a fost alcătuit din actuali şi foşti membri ai guvernului, reprezentanţi ai Bisericilor, judecători şi alte personalităţi ale vieţii publice.

Charles s-a născut la Palatul Buckingham la 14 noiembrie 1948.

Citeste si: VIDEO| La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au avut loc incidente de securitate, după ce un bărbat a vrut să ia stindardul regal aflat la baza catafalcului

Charles nu ar fi avut dreptul la titlul de Prinț, deși era fiul unei fiice de suveran. Acesta ar fi moștenit titlul secundar al tatălui său, Conte de Merioneth.

Pe data de 22 octombrie 1948, George al VI-lea a emis un act prin care toți copiii Prințesei Elisabeta și ai Ducelui de Edinburgh primeau statutul de prinț regal.

Cum au fost pentru Charles al III-lea primele 10 zile ca rege al Regatului Unit al Marii Britanii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Anumiți experți în monarhie consideră faptul că este un avantaj proclamarea lui Charles al III-lea ca rege. Britanicii îl cunosc pe acesta și ce idei are, fiind mai apreciat. Pentru unii, însă, faptul că Charles al III-lea a fost în prim-plan, este considerat un dezavantaj. Toţi sunt însă de acord că va impune un stil diferit de domnie. 

Citeste si: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce ținută a purtat Carmen Iohannis

Unii experții în monarhie consideră faptul că după estomparea perioadei de tristețe provocată de moartea Reginei, mulți britanici vor fi pur și simplu indiferenți cu privire la Regele Charles al III-lea. Acesta nu va fi nici antipatic, dar nici îndrăgit.

Anna Whitelock, profesor universitar, expert în monarhie: "Nu cred că se va simţi neapărat popular şi îndrăgit, în orice caz, nu la nivelul mamei sale, Regina".

Atunci când a venit prima dată la Palatul Buckingham în calitate de Rege, Charles al III-lea a fost primit călduros. Oamenii l-au așteptat ore întregi. Regele și-a început prima zi de domnie cu foarte mulți oameni, o scenă mai puțin obișnuită în vremea Elisabetei a II-a.

Anumiți specialiști în monarhie afirmă că ne putem aștepta la practici mai moderne de acum înainte. 

Citeste si: Ce bilet a lasat Regele Charles al III-lea pe sicriul mamei sale, Regina Elisabeta

Prima decizie radicală luată de Regele Charles al III-lea

Mai mulți angajați ai casei regale Clarence House din Londra au fost concediați pe motiv că birourile Regelui Charles și ale Reginei Consoarte se mută la Palatul Buckingham. Anunțul a fost făcut pe 14 septembrie 2022.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Angajații sunt dezamăgiți de vestea primită, asta după ce lucrau non-stop la accederea lui Charles la tron.

Printre persoanele concediate se află secretari, angajați de la biroul de finanțe, de la echipa de comunicare și personalul casnic. Ei au primit vestea chiar în timpul slujbei de la Catedrala St Giles din Edinburgh.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI