Din dragoste pentru semeni, o familie de musulmani a facut, de dimineata, dovada credintei: a daruit din carnea unei vaci sacrificate sarmanilor care asteptau infometati la poarta!

IUSUF MURAT: din carnea pe care o sacrificam, o dam celor nevoiasi, oamenii care au nevoie de o bucata de carne,cu ocazia acestei sarbatori, sa o gaseasca si sa o foloseasca asa cum se cuvine.

LAMIA IASAR: Am facut sarmale, salata de beuf, baclavale..drob..


De Kurban Bayram, obiceiul e ca toate gospodinele sa puna pe masa bucate alese. Familia Iasar, de exemplu, a dat de pomana sarmanilor in memoria raposatului Sacean- rudele s-au rugat pentru linistea lui nu doar in geamie, ci si in altarul din livingul casei.

Inca de cand s-a crapat de ziua, geamiile au fost pline ochi- barbatii au asistat la slujba si s-au rugat pentru sanatate si fericire.

IUSUF MURAT, MUFTIU: ne-am rugat ca tara noastra sa fie protejata de relele care se intampla in celelalte colturi ale lumii. Bineinteles ne-am rugat si pentru pace, este o rugaciune comuna.

In Dobrogea, unde exista cea mai mare comunitate de musulmani, muftiatul a impartit astazi peste 2000 de pachete cu carne familiilor nevoiase din Constanta, Tulcea si Calarasi. In Bucuresti, musulmanii s-au adunat pe stadionul Dinamo.


Demirel Gemaledin, director Liga Islamica Si Culturala din Romania: "Astazi este sarbatoarea ofrandei, o sarbatoare deosebit de importanta..in aceasta zi este un sens al prieteniei, este un sens al unei bune intelegeri, ofrande care se taie se imparte printre rude, printre prieteni, vecini, se imparte la cei nevoiasi"

Centrul acestei sarbatori musulmane este la Mecca, locul unde s-a nascut profetul Mahomed si unde vin in fiecare an peste un milion si jumatate de pelerini.
Traditia spune ca fiecare musulman are datoria sa mearga cel putin o data în viata în pelerinaj la locurile sfinte.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si