Angajații tăi sunt punctul principal de forță care alimentează afacerea ta și pe care trebuie să știi să-i coordonezi pentru a ajunge unde îți dorești. În rândurile ce urmează o să-ți prezentăm câțiva pași care te vor face să înțelegi cum să-ți conduci echipa pentru a avea cele mai bune rezultate.

Iată 4 pași prin care să-ți construiești o echipă de succes:

1.Un proces de selecție bine organizat

Primul pas în clădirea unei echipe de bază este selectarea candidaților valoroși. Trebuie să gândești un proces de selecție amplu, prin care să le poți testa abilitățile și determinarea, iar mai apoi să îi atragi în compania ta. Un proces de selecție bine organizat implică definirea clară a cerințelor și așteptărilor pentru fiecare poziție în parte, dar și enumerarea beneficiilor și oferirea posibilităților de dezvoltare în cadrul companiei. Cu toate acestea, este esențial să identifici nu doar abilitățile tehnice ale candidaților, ci și valorile lor, etica profesională și compatibilitatea cu întreaga cultură organizațională a firmei tale. Fiecare membru al echipei trebuie selectat cu atenție pentru a aduce o contribuție unică afacerii tale și să se potrivească în mod armonios cu ceilalți membri.

2.Promovarea comunicării deschise și a transparenței

Un alt pas esențial este promovarea comunicării deschise între angajat și șef, dar și la nivelul întregii echipe. Fiecare angajat este încurajat să-și expună punctul de vedere și să se implice în proiectele de grup pentru a putea crea o conexiune mai bună între membrii companiei tale.

Organizează regulat ședințe în care să ceri feedback și să ridici anumite probleme la nivel de companie, iar împreună cu ei să găsiți soluții.

3.Încurajarea inițiativei personale

Inițiativa personală este un atu extrem de valoros pe care trebuie să-l fructifici în angajații tăi. Încurajează membrii echipei să își asume responsabilități și să își aducă contribuția personală la atingerea obiectivelor comune. Promovează constant un spațiu pentru inovație și încurajează-ți fiecare membru al companiei să se autodepășească în fiecare zi, iar eforturile depuse vor fi de fiecare data răsplătite.

4.Răsplătirea eforturilor

Pentru a-ți motiva în continuare angajații este nevoie să le oferi anumite recompense sau beneficii care îi vor menține concentrați indiferent de situație. Cu ajutorul Pluxee.ro poți să le oferi un card cadou personalizat prin care să îi recompensezi pe fiecare în mod diferit, în funcție de realizări și dorințe personale. În acest mod, angajații tăi se vor simți valorificați și vor avea mai multă încredere în tine, ca șef.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Toate acestea fiind spuse, pentru a-ți crea o echipă puternică și unită este nevoie să urmezi cu strictețe toți acești pași. Investește în oamenii tăi și vei vedea ce departe te pot duce.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si