Femeia a avut zile în care a fost atât de amețită de "aburii alcoolului" nebăut încît a leșinat. Într-o zi, ea a căzut și s-a lovit cu capul de blatul din bucătărie în timp ce pregătea prânzul copiilor ei de vârstă școlară.

Citește și: VIDEO Fabrică de droguri în Pucioasa! Mii de plante de canabis se aflau într-o gospodărie din acest oraș

Cu toate acestea, ea nu a pus pe buze nici măcar o picătură de băutură. Femeia de 50 de ani din Toronto și soțul ei au încercat să primească o explicație medicală timp de doi ani înainte ca cineva să o creadă cu adevărat.

"Și-a vizitat medicul de familie din nou și din nou, a mers la camera de urgență de șapte ori în doi ani”, a spus dr. Rahel Zewude, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Toronto, potrivit CNN.

Medicii au descoperit că nivelul de alcool al femeii ar putea varia între 30 milimoli pe litru și 62 milimoli pe litru- în condițiile în care normalul este sub 2 milimoli pe litru.

Ce este sindromul fermentației intestinale 

Sindromul de fermentație intestinală este o afecțiune în care organismul produce propria bere la nivelul intestinelor prin intermediul unor microorganisme.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acest sindrom extrem de rar se poate caracteriza printr-o aglomerare a unor anumiți fungi la nivel intestinal, aceștia având proprietatea de a transformă rapid carbohidrații în alcool.

Afecțiunea este foarte rară și se consideră că este frecvent subdiagnosticata, lucruri ce au drept consecință necesitatea efectuării de studii suplimentare.

Viața pusă în pericol de "fabrica de bere" din organism

Nivelurile de alcool de până la 62 de milimoli pe litru sunt extraordinar de ridicate și pot fi considerate amenințătoare de viață, chiar fatale, a spus Barbara Cordell, președintele unei asociații care oferă educație pacienților și face cercetări privind acest sindrom neobișnuit.

"Cunosc peste 300 de persoane diagnosticate cu sindromul Auto-Brewery, și avem peste 800 de pacienți și îngrijitori în grupul nostru de suport privat de pe Facebook”, a spus Cordell, care nu a fost implicat în noul caz.

"O parte din misterul acestui sindrom este modul în care acești oameni pot avea aceste niveluri extrem de ridicate de alcool, dar încă se plimbă, vorbesc și se comportă normal”, a precizat medicul canadian.

Ce este sindromul fermentației intestinale 

Ce este sindromul fermentației intestinale 

[Sursa foto: PixaBay]

Toți medicii de la camera de urgență au pus la îndoială cuvintele femeii din Toronto care s-a jurat că nu a consumat alcool.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ea a fost examinată chiar și de psihiatri, care au concluzionat că nu îndeplinește criteriile pentru diagnosticarea tulburării de consum de alcool.

"Pacienta le-a spus medicilor că religia ei nu îi permite să bea, iar soțul ei a confirmat spusele că nu a băut alcool”, a spus Zewude, care a tratat-o ​​pe femeie și a publicat uni raport despre cazul anonim, publicat luni în Canadian Medical Association Journal.

"Dar abia la cea de-a șaptea vizită un medic de la camera de urgență a spus în cele din urmă „Cred că asta sună ca sindromul Auto-Brewery și a trimis-o la un specialist”, a mai spus Zewude.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si