Cum e posibil să fii mereu beat, deși nu consumi alcool. Coșmarul unei femei din Canada al cărui organism produce singur bere
O femeie de 50 de ani din Toronto, Canada, suferă de un sindrom extrem de rar care i-a pus pe gânduri nu doar pe polițiștii de la circulație, ci și pe medici. Respirația femeii miroase în permanență a alcool, iar ea este mereu amețită, dezorientată și slăbită, cu toate că nu bea nimic altceva decât apă.
Femeia a avut zile în care a fost atât de amețită de "aburii alcoolului" nebăut încît a leșinat. Într-o zi, ea a căzut și s-a lovit cu capul de blatul din bucătărie în timp ce pregătea prânzul copiilor ei de vârstă școlară.
Cu toate acestea, ea nu a pus pe buze nici măcar o picătură de băutură. Femeia de 50 de ani din Toronto și soțul ei au încercat să primească o explicație medicală timp de doi ani înainte ca cineva să o creadă cu adevărat.
"Și-a vizitat medicul de familie din nou și din nou, a mers la camera de urgență de șapte ori în doi ani”, a spus dr.
Rahel Zewude, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Toronto, potrivit CNN.
Medicii au descoperit că nivelul de alcool al femeii ar putea varia între 30 milimoli pe litru și 62 milimoli pe litru- în condițiile în care normalul este sub 2 milimoli pe litru.
Ce este sindromul fermentației intestinale
Sindromul de fermentație intestinală este o afecțiune în care organismul produce propria bere la nivelul intestinelor prin intermediul unor microorganisme.
Acest sindrom extrem de rar se poate caracteriza printr-o aglomerare a unor anumiți fungi la nivel intestinal, aceștia având proprietatea de a transformă rapid carbohidrații în alcool.
Afecțiunea este foarte rară și se consideră că este frecvent subdiagnosticata, lucruri ce au drept consecință necesitatea efectuării de studii suplimentare.
Viața pusă în pericol de "fabrica de bere" din organism
Nivelurile de alcool de până la 62 de milimoli pe litru sunt extraordinar de ridicate și pot fi considerate amenințătoare de viață, chiar fatale, a spus Barbara Cordell, președintele unei asociații care oferă educație
pacienților și face cercetări privind acest sindrom neobișnuit.
"Cunosc peste 300 de persoane diagnosticate cu sindromul Auto-Brewery, și avem peste 800 de pacienți și îngrijitori în grupul nostru de suport privat de pe Facebook”, a spus Cordell, care nu a fost implicat în noul caz.
"O parte din misterul acestui sindrom este modul în care acești oameni pot avea aceste niveluri extrem de ridicate de alcool, dar încă se plimbă, vorbesc și se comportă normal”, a precizat medicul canadian.
Toți medicii de la camera de urgență au pus la îndoială cuvintele femeii din Toronto care s-a jurat că nu a consumat alcool.
Ea a fost examinată chiar și de psihiatri, care au concluzionat că nu îndeplinește criteriile pentru diagnosticarea tulburării de consum de alcool.
"Pacienta le-a spus medicilor că religia ei nu îi permite să bea, iar soțul ei a confirmat spusele că nu a băut alcool”, a spus Zewude, care a tratat-o pe femeie și a publicat uni raport despre cazul anonim, publicat luni în Canadian Medical Association Journal.
"Dar abia la cea de-a șaptea vizită un medic de la camera de urgență a spus în cele din urmă „Cred că asta sună ca sindromul Auto-Brewery și a trimis-o la un specialist”, a mai spus Zewude.