Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis miercuri propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului Tribunalului Prahova pe numele omului de afaceri Cornel Dinicu, cel care a înființat complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani. Ceilalți doi administratori ai pensiunii, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie au primit mandate de arestare la domiciliu.

Cornel Dinicu speră să scape de arestul preventiv

În acest sens, afaceristul prahovean a depus contestaţie împotriva măsurii de arest preventiv şi susţine că nu reprezintă un pericol public.

El în continuare își susține ideea, potrivit căreia o mână criminală a pus focul intenționat la Ferma Dacilor, pentru a-i face rău. Între timp, ancheta este în plină desfășurare, după incendiul devastator din a doua zi de Crăciun, atunci când 8 persoane și-au pierdut viața.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că Ferma Dacilor era racordată în mod ilegal la reţeaua de electricitate. Oficialii au descoperit mai exact că patronul din Gura Vadului folosea un cablu de 650 de metri care era legat la panoul electric al unei pompe de apă. Cornel Dinicu se apără însă și spune că a făcut numeroase plângeri la ANRE, legate de fluctuaţiile de tensiune din reţea, însă nimeni nu a rezolvat problema.

"Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând – şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare- pentru a putea avea acces şi la materialul dosarului.

Noi nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat şi pe care nu ştiu, nu s-a voit să se aducă în spaţul public", a spus avocatul lui Cornel Dinicu, Iancu Toader, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Viață închisoare Cornel Dinicu

Cornel Dinicu își dorește să scape de arestul preventiv.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cine este autorul accidentului din Budești, unde o tânără de 21 de ani și-a pierdut viața, după ce șoferul băut s-a izbit cu mașina într-un stâlp

Cum se simte Cornel Dinicu după gratii?

Potrivit unor surse judiciare, Cornel Dinicu s-ar fi acomodat deja în arestul IPJ Prahova. El a fost depus într-o cameră cu încă patru persoane și chiar i-ar fi ajutat pe toți colegii lui cu țigări și mâncare, informează Gândul.

Patronul de la Ferma Dacilor ar fi primit pachet de la fiul său cel mare, care i-ar fi pus și ceva bani pe card. Cu personalul arestului, Cornel Dinicu ar fi făcut însă niște glume sinistre. El le-ar fi spus că dacă s-ar întâmpla să ia foc centrul de detenție de la Prahova, „sigur nu scapă nimeni cu viață”.

Viață închisoare Cornel Dinicu

A fost găsită și ce-a de-a opta victimă de la Ferma Dacilor.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ei sunt cei doi pescari căutați de scafandri în lacul Siutghiol. Florin și Cristian au dispărut noaptea trecută, iar familiile lor sunt disperate

Pe data de 5 ianuarie a fost identificată și ce-a de-a opta victimă a incendiului puternic.

Este vorba de un copil de 11 ani, Petre Ene. El a murit alături de fratele lui de 16 ani Luca şi de tatăl lor, Lucian Ene, în vârstă de 48 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si