Cum este vremea la mare în iulie 2023.  Potrivit datelor experților, vor apărea vijelii și ploi, mai ales în sudul continentului.

De asemenea, specialiștii susțin că valurile de căldură vor fi cauzate și de intensificarea fenomenului El Niño. 

Vremea la mare în luna iulie 2023

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

În luna iulie, se pare că la mare, clima va fi una cu un grad de uscăciune.

De asemenea, cantitatea medie de precipitații va fi de aproximativ 37 mm distribuite pe parcursul a două zile, de la mijlocul lunii.

Temperaturile vor fi destul de prietenoase, astfel că maxima temperaturii va ajunge la 29 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 24 de grade Celsius. 

Există probabilitatea de a se înregistra variații față de mediile obișnuite. 

Cum va fi temperatura apei și când e cel mai bine să mergi la plajă

Se pare că vremea aceasta va ține până la jumătatea lunii iulie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

După trei ani de manifestare a tiparelor meteorologice asociate cu fenomenul La Nina în Oceanul Pacific, care scad în temperaturile globale, omenirea poate asista la revenirea fenomenului El Nino.

Mai mult de atât, în timpul fenomenului, vânturile care bat spre vest, de-a lungul Ecuatorului, scad în intensitate. Apa caldă a mării va fi împinsă către zona estică. În acest fel se vor genera temperaturi mai mari la suprafața oceanului.

,,El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

Când pot apărea condiții pentru El Nino?

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

De asemenea, Carlo Buontempo a declarat faptul că modelele climatologice vor sugera o revenire a condițiilor asociate cu El Niño spre finalul verii din emisfera nordică. De asemenea, pot apărea condiții pentru un El Nino spre sfârșitul anului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Friederike Otto, lector superior la Institutul Grantham din cadrul Imperial College din Londra, susține faptul că temperaturile alimentate de El Niño pot agrava impacturile provocate de schimbările climatice cu care omenirea deja se confruntă: secete și incendii de vegetație. 

„Va fi o vară a extremelor”

Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu explicații referitoare la vremea de pe perioada verii.

„Fiecare sector economic este afectat anual de fenomene meteo extreme.

Dacă 2022 a fost al treilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor din țara noastră, după 2019 și 2020, iarna 2022-2023 a fost cea mai caldă din istoria țării noastre și a doua cea mai caldă din Europa. Ianuarie a adus un nou record termic absolut în România, la Turnu Măgurele pe 19 ianuarie, când au fost 22,5 grade Celsius.

Cu siguranță, și ceea ce urmează pe parcursul primăverii 2023, verii 2023 și a toamnei și debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a arătat că recordurile înregistrate în anii curenți au depășit recordurile anterioare. Și cu siguranță va fi o vară a extremelor, pentru că fiecare anotimp a fost caracterizat de alternanțe termice semnificative”, a declarat Elena Mateescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si