Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de COVID-19. A fost recunoscut primul caz de pacient cu coronavirus

COVID 19 Coreea de Nord. Presa de stat din Coreea de Nord a a anunțat că autoritățile au identificat primul său caz de Covid-19. Situația a fost calificată drept „urgență națională majoră”, potrivit CNN.

Madalina Grigore,

Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de COVID-19?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

COVID 19 Coreea de Nord. Până în acest moment nu este cunoscut numărul exact al infecțiilor identificate. Cu toate acestea, agenția de stat KCNA a anunțat că au fost descoperite cazuri cu varianta Omicron în capitala Phenian.

Coreea de Nord a recunoscut public primul caz de COVID-19

Probele care au fost prelevate de la persoane care acuzau febră la începutul lunii mai au arătat că acestea erau infectate cu forma contagioasă a variantei Omicron, scrie KCNA.

Anterior, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Coronavirus, deși puțin cred că o țară cu aproximativ 25 de milioane de oameni ar putea să fie ocolită de un virus care a infectat milioane de persoane din lumea întreagă.

Citeste si: Criză fără precedent în Coreea de Nord. Kim Jong-un a ordonat intervenția armatei

Aproape 50 de persoane au murit, dar nu este încă clar dacă toate aceste persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Coreea de Nord are o capacitate limitată în ceea ce privește testarea, astfel că puține cazuri au fost confirmate.

Coreea de Nord are granițe terestre cu Coreea de Sud și China, ambele țări s-au luptat cu focare.

China se luptă în această perioadă să țină sub control un val puternic al variantei Omicron care a condus spre un lockdown în cele mai mari orașe ale sale.

Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de coronavirus

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat măsuri de izolare în toate orașele. De asemenea, a direcționat distribuirea de materiale medicale și sanitare pe care partidul le-ar fi stocat în cazurile de urgență de Covid-19, scrie KCNA.

Kim Jong Un a prezidat o reuniune a biroului politic al ţării, care a convenit să pună în aplicare măsuri de urgenţă "maximă" împotriva epidemiei, deşi nu este clar ce implică acestea.

Citeste si: Coreea de Nord a intrat în lockdown

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

KCNA a scris că biroul politic a criticat echipa care se ocupa de implementarea măsurilor de protecție COVID-19 pentru „nepăsare, iresponsabilitate și incompetență”, susținând că „nu a răspuns rapid” la referitor la creșterea cazurilor Covid-19 în întreaga lume, în special în regiunile învecinate.

Liderul a spus că țara va depăși „focarul neașteptat de Covid-19”, a transmis KCNA. Până în aest moment, Coreea de Nord a reușit să prevină un focar major de îmbolnăviri Covid-19 prin măsurile drastice impuse. Coreea de Nord a avut granițele închise din ianuarie 2020 pentru a ține la distanță virusul, chiar dacă au existat efecte secundare asupra comerțului cu Beijing. 

Val de infectări COVID-19 în Coreea de Nord.

Comunitatea internațională s-a oferit să aprovizioneze Coreea de Nord cu vaccin anti-Covid-19, dar autoritățile au spus că a controlat răspândirea virusului prin închiderea granițelor la începutul lunii ianuarie a anului 2020.

Țara este eligibilă pentru programul global Covax. Reuters relatează că în luna februarie Covax a redus numărul de doze alocate Coreei de Nord pe motiv că țara nu a confirmat nicio livrare. Raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Coreea de Nord, Tomás Ojea Quintana, a solicitat comunității internaționale să ofere Coreei de Nord „60 de milioane de doze de vaccinări pentru a acoperi cel puțin două injecții din întreaga populație”.

Citeste si: Explozie de infectări în Coreea de Nord

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI