Ambulanțele au intervenit, de urgență, iar răniții au fost duși la diverse Spitale de Urgență din București. Doar că, unul dintre cazuri, unul cu adevărat problematic, a ajuns la Spitalul Universitar de Urgență din București.

Citeste si: Ion Iliescu a fost operat! Detalii despre starea sa

Citeste si: Fostul șef CNAS publică imagini cu Dr Burnei în timp ce pune în gips piciorul unui nou-născut! ”Nu vrea să mă angajeze nimeni! Se va dovedi că a fost o înscenare”

Citeste si: Epidemia de gripă face ravagii! Spitalul Universitar din București și-a făcut buncăr pentru pacienți ca să se apere/ EXCLUSIV

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Odată ajuns acolo, pacientul a fost preluat imediat de o echipă multidisciplinară din cadrul spitalului, unii dintre doctori ajungând, și ei, la spital, de urgență, de acasă, mobilizați de gravitatea evenimentului rutier, iar problemele pe care le avea – de o gravitate extremă, au făcut ca aceștia să fie nevoiți să facă o adevărată minune.

Pacientul a ajuns cu politraumatism la Unitatea de Primiri Urgențe, a fost examinat la computerul tomograf cu substanță de contrast, pe bază căruia s-a găsit leziunea aortică, o rană care, deși abia vizibilă, l-ar fi costat viața.

Medicii, puși în fața unui asemenea diagnostic grav, au luat o decizie în regim de urgență și i-au montat, pe aortă, printr-un procedeu revoluționar, o proteză potrivită. "Pacientul avea o fisură de aortă toracică, și am decis montarea, în Urgență, a unei endoproteze de aortă toracică pe cale femurală stângă, pentru acoperirea zonei de fisură aortică", spune dr. Dragoș Trandafir, coordonatorul secției de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Universitar.

"Fisura era pe aortă descendentă și pentru că exista riscul să se rupă mai rău, am decis montarea protezei, aceasta fiind procedura cea mai puțin riscantă pentru pacient. Practic, am montat un manșon, să-i spunem așa, pe interiorul vasului fisurat, pentru a preveni o ruptură. Este o intervenție minim invazivă, dar cu anestezie generală, ca pacientul să stea liniștit și bine monitorizat. Intervenția a durat mai puțin de o oră", a declarat dr. Bogdan Dorobăț, coordonatorul Compartimentului de Radiologie Intervențională din cadrul SUUB.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

Ce proteză i-au pus medicii care să îi salveze viața?

Endoprotezarea este o procedura minim-invazivă și constă în introducerea unui tub din material sintetic în interiorul anevrismului, prin incizii făcute la nivel inghinal pe calea arterei femurale. Față de intervenția chirurgicală standard, endoprotezarea se realizează într-un timp mult mai scurt, incidența complicațiilor postoperatorii este diminuată, iar pacientul se recuperează mult mai rapid.

Echipă multidisciplinară a fost formată din medici de pe secția Chirurgie Vasculară: Dr. Dragoș Trandafir, Dr. Eugenia Matișan, dr. Cristina Besarab, medici de la Angiograf: Dr. Bogdan Dorobăț, dr. Andrei Simonov, medici de la Radiologie: Dr. Andrei Marinescu, dr. Andreea Marinescu și medici de la ATI: dr. Angelica Bratu și dr. Adina Comanelea, iar rezultatele obținute au fost de senzație, cu atât mai mult cu cât, a doua zi, la investigațiile medicale, s-a constatat că pacientul are o evoluție favorabilă, iar viața lui nu mai este în pericol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si