Conform unui studiu al Institutului pentru cercetare si Formare Culturala, 96% dintre romani isi petrec timpul in fata televizorului, un sfert dintre romani nu au cumparat nicio carte in ultimul an, iar 40% nu au citit nicio carte. Doar o cincime dintre respondenti au spus ca citit doar o data sau de doua ori pe an.

Tinerii insa merg la teatru si la evenimente culturale, dar si citesc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Tinerii preferă beletristica şi cărţile de dezvoltare personala. Doamnele preferă cărţile care se citesc uşor şi care nu au fraze lungi, complicate, cărţile de duzină, poveştile de dragoste, iar domnii sunt foarte interesaţi de cărţile de istorie, de cărţile de IT, psihologie”, a declarat Dana Smochina, librar, pentru Digi24.

Romanii nu merg nici la film, insa acest lucru se explica prin lipsa cinematografelor.

Nici teatrul sau vizitarea muzeelor nu este o activitate preferata de romani. Mai bine de 60% au declarat ca nu au vizitat unul in ultimul an.

Studiul a fost realizat în noiembrie 2015, pe un eşantion naţional de peste o mie de persoane cu vârsta mai mare de 14 ani. Marja de eroare este de+/- 3%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si