Acopera geamurile- trage jaluzelele sau draperiile pe timpul zilei, chiar din momentul in care soarele incepe sa iti bata in geam. Daca ti se pare ca nu fac fata, atunci pune folie de aluminiu pentru a reflecta razele doarelui.

Deschide toate geamurile noaptea- Daca lasi geamurile deschise pe timp de seara aerul va circula mult mai bine. Asigura-te totusi ca te trezesti la o ora matinala, intre 5 si 7 dimineata si inchide-le la loc pentru a nu reveni caldura in apartament.



Ventilatoarele-
daca ai, sunt extrem de folositoare. Poti folosi ventilatoare pentru tavan pentru a-ti da impresia de aer conditionat. Pune un pet de 2 litri cu apa la congelator, iar cand se ingheata, aseaza-l sub ventilator. Vantul facut de acesta va imprastia racoarea pe masura ce gheata se topeste.

Inchide toate sursele de caldura- evita pe cat posibil folosirea cuptorului sau a aparatelor electrocasnice ce pot genera caldura pe timpul zilei. De preferat sa le scoti si din priza, nu doar sa le inchizi din telecomand.

Evita dusurile fierbinti-
Evita pe timpul zilei sa faci dusuri fierbinti sau sa speli apa cu apa fierbinte. Lasa aceste activitati pentru dupa lasarea serii.

Pune lenjerii de satin- acestea iti vor da o senzatie de racoare, iar culorile deschise vor reflecta caldura, nu o vor absorbi.


Izoleaza casa- daca ai posibilitatea financiara sa iti izolezi casa sau apartamentul, nu ezita sa o faci. Pentru acoperis alege culori deschise care sa reflecta caldura soarelui. Poate fi costisitor, dar investitia este pe termen lung.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si