5 lucruri pe care să le verifici la mașina ta înainte de instalarea sezonului rece

  1. Anvelope

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l verifici este starea anvelopelor de iarnă. Dacă vrei să le folosești pe cele de anul trecut verifică dacă încă sunt în stare bună de funcționare, deoarece trebuie să aibă aderență cât mai bună pe carosabilul ud sau înghețat.

În cazul în care dorești să achiziționezi altele noi, poți alege între cauciucuri all season sau anvelope de iarnă de la furnizori precum E-roți.ro. Cel mai indicat ar fi să alegi a doua variantă deoarece sunt concepute special pentru drumuri cu lapoviță sau gheață. 

Citeste si: Tipuri de fierăstraie electrice și utilizările lor

   2.Sistemul de aer condiționat

Aerul condiționat este folositor și în timpul sezonului rece pentru că acesta extrage umiditatea din aer și ajuta la dezaburirea geamurilor mai rapid. Poate va fi chiar cazul să îl pornești pe modul de aer cald pentru a nu-ți fi frig în mașină. De asemenea, folosirea din când în când a sistemului de aer condiționat ajută la întreținerea sistemului pentru că astfel garniturile sunt lubrifiate, ceea ce previne deteriorarea acestui sistem.  

   3.Bateria

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Din cauza temperaturilor scăzute bateria s-ar putea să cedeze din cauză că consumă multă energie. De acea ar fi bine să verifici starea bateriei, voltajul sau dacă nu sunt coroziuni.

Dacă aceasta ți-a făcut probleme în ultima vreme, ar fi bine să ai la tine în permanență cabluri de alimentat bateria sau chiar sau achiziționezi o baterie nouă. 

Citeste si: Ce trebuie să ai atunci când îți amenajezi un birou în propria casă?

   4.Verificarea antigelului

Deși antigelul se schimbă periodic, recomandat o dată la doi ani, înainte de venirea sezonului rece ar trebui să te gândești să-l verifici din timp. În caz contrar, dacă antigelul este vechi poate să-i scadă nivelul și își schimbă proprietățile. De asemenea, dacă nu este pus în proporție corect poate chiar îngheța. 

   5.Dotarea mașini cu lucruri specifice sezonului rece

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Când se instalează sezonul rece este foarte importantă schimbarea lichidului de parbriz cu unul care rezistă la temperaturi sub 0 grade. În caz contrar, lichidul de parbriz va îngheța și există riscul să descoperi că nu-l poți folosi când ești în mers.

Ținând cont că iarna caroseria este mult mai predispusă la factori externi corozivi care pot dăuna precum gheața sau sarea ai putea să te gândești la aplicarea unui strat de ceară care va oferi o protecție în plus, pe lângă faptul că ar fi bine să speli mașina cât de des. Nu uita să-ți echipezi mașina cu soluție de dergivrare și o racletă pentru diminețile în care parbrizul și geamurile vor fi înghețate. Dacă vei merge des în zone cu multă zăpadă, poate ți-ar fi de folos și un sac cu nisip și lanțuri. 

Citeste si: Diferitele tipuri de pantaloni pentru bărbați și cum să îi porți

Cel mai indicat ar fi ca pentru verificare unor lucruri să mergi la service specializat. Un profesionist îți poate da mai multe detalii legate pregătirea pentru sezonul rece specific pe mașina ta. Chiar dacă pare prea devreme pentru a te pregăti acum pentru iarnă, ar fi bine să fii pregătit pentru siguranța ta și a pasagerilor tăi.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si