Ce este sistemul imunitar?

Invizibil pentru ochii oamenilor, sistemul imunitar asigură protecție în fiecare moment. Indiferent dacă este vorba de a vindeca o infecție minoră sau o boală gravă, sistemul imunitar este esențial. Este alcătuit dintr-un sistem de interacțiuni complexe care implică multe organe, celule și substanțe diferite. Majoritatea celulelor nu se găsesc în sânge, ci mai degrabă în mai multe organe, numite limfoide. Care sunt acestea?

-Măduva osoasă și timusul. Aceste organe produc celule imunitare (limfocite).

-Splina, ganglionii limfatici, amigdalele și grupurile de celule limfoide situate pe membranele mucoase ale tractului digestiv, respirator, genital și urinar. De obicei, celulele reacționează în aceste organe periferice.

Trebuie să spunem că există interacțiuni importante între sistemul imunitar, sistemul nervos și sistemul endocrin. Anumite secreții ale celulelor imune sunt comparabile cu hormonii secretați de glandele endocrine, iar organele limfoide au receptori pentru mesaje nervoase și hormonale.

De câte tipuri este imunitatea?

Imunitatea sau răspunsul imun este de două tipuri:

-Răspunsul nespecific, adică „imunitate înnăscută”, ce acționează fără a ține cont de natura microorganismului cu care se luptă;

-Răspunsul specific, care conferă „imunitate dobândită” și presupune recunoașterea agentului de atacat și stocarea în memorie a acestui eveniment.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Este important să aveți un sistem imunitar sănătos, indiferent de perioada din an. Cu toate acestea, toamna târziu și iarna, fiind clasicele sezoane ale răcelii și gripei, ne oferă un motiv suplimentar pentru a ne menține apărarea organismului la apogeu! Pielea, membranele mucoase și chiar firele de păr și firele nazale vă ajută să vă apărați corpul de bolile de la suprafață.

Cu toate acestea, odată ce un agent patogen a intrat în organism, depinde de celulele corpului să reacționeze și să ne protejeze. În acest sens, acupunctura ajută aceste celule care luptă împotriva bolilor să funcționeze cel mai bine și să vă protejeze de boli.

Sistemul imunitar se bazează pe sănătatea generală a corpului pentru a-și menține eficacitatea. Alimentația deficitară, stresul și expunerea la diverse lucruri care cauzează boli cresc riscul de a vă îmbolnăvi. Mai ales în timpul iernii, când corpul are de-a face cu cu vremea rece, este ușor să ne imbolnavim!

Cum ajută acupunctura în întărirea sistemului imunitar?

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă crește apărarea corpului este să faceți o programare la acupunctură. Există numeroase clinicii cu preturi acupunctura foarte bune, precum Acupunctură București. În primul rând, tratamentele cu acupunctură reduc stresul, care este un factor major în capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor. Acupunctura stimulează și echilibrează sistemul imunitar pentru a crea o linie puternică de apărare împotriva oricăror agenți patogeni pe care i-ați putea întâlni.

Acupunctura crește cantitatea de celule imunitare ale corpului, cum ar fi celulele roșii din sânge, globulele albe și celulele T. De asemenea, îmbunătățește imunitatea celor cu boli legate de imunitate, încurajând aceste celule să se reproducă și să stimuleze apărarea organismului.

De ce acupunctura este atât de eficientă?

Cele mai multe tratamente convenționale se ocupă adesea doar de ameliorarea simptomelor, mai degrabă decât de rezolvarea problemei de bază. Tratamentele occidentale urmăresc adesea suprimarea sistemului imunitar în cazurile de activitate excesivă, mai degrabă decât modificarea problemei reale. Aceste medicamente, pe lângă faptul că omit cauza principală, pot avea, de asemenea, efecte secundare neplăcute și chiar dăunătoare.

Acupunctura este unică prin faptul că întărește celulele imunitare. Rezultatul va fi mult mai eficient și de lungă durată pentru problemele legate de imunitate. Acupunctura va reduce simptomele, accelerează procesul de vindecare și reglează răspunsul sistemului imunitar imunitar. Acupunctura este ideală pentru că îmbunătățește capacitatea celulelor de a „comunica” între ele și, prin urmare, crește abilitățile sistemului nostru de apărare.

Acupunctura tratează o varietate de afecțiuni și este deosebit de utilă în reducerea susceptibilității la numeroasele boli care cresc în prevalență la sfârșitul toamnei și a iernii. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Desigur, acupunctura poate fi făcută oricând pentru că nu este o regulă generală că sistemul imunitar are probleme doar în cele două anotimpuri.

Cine poate să meargă la ședințele de terapie prin acupunctură?

În general, oricine poate să beneficieze de acupunctură pentru întărirea sistemului imunitar. În unele cazuri, chiar și copiii, dacă nu se tem de ace. Adulții pot să apeleze la această metodă fără teamă. Singura excepție este când medicul nu recomandă acupunctura din cauza altor probleme de sănătate.

Este sigură acupunctura?

Da, acupunctura este sigură, însă numai dacă mergeți la un cabinet specializat, precum Acupunctură București. Aici veți întâlni medici cu studii de specialitate și totul este autorizat. Acele folosite sunt sterile, așa că nu există niciun risc de a contracta o boală după o ședința de acupunctură. Acupunctura este o tehnică folosită de mii de ani și, deși multe persoane sunt încă sceptice, rezultatele au fost vizibile în multe situații. De multe ori, oamenii au reușit să se vindece chiar de maladii grave cu ajutorul acupuncturii. 

Așa că, nu este niciun risc în a urmă un asemenea tratament, chiar și pentru a face o probă. Trebuie menționat totuși că fiecare om are propria sa viteză de reacție și, în timp ce unii oameni se pun pe picioare în două sau trei ședințe, alții pot să aibă nevoie de mai mult. Trebuie avută încredere și răbdare.

Acestea fiind spuse, vă recomandăm să urmați tratamentul pe tot parcursul anului și vă încurajăm să începeți astăzi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si