Cancerul de piele provocat de alunițele neprotejate de razele soarelui a crescut în proporție cu 40% în ultimii ani. Din acest motiv, medicii trag un semnal de alarmă și ne recomandă să folosim cremă cu protecție solară pentru a proteja alunițele pe timp de vară.
Citește și: VIDEO- Călătorie de coșmar pentru 400 de pasageri: Au fost nevoiți să suporte căldura infernală până la sosirea unei alte locomotive
Medicii recomandă să nu ne expunem la soare între orele 10:00 și 16:00
Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum putem face diferența între o aluniță care poate provoca boli de piele și una care nu reprezintă neapărat un pericol?”
Florentina Zaharia, medic dermatolog: „Nevii pigmentari sau alunițele sunt formațiuni care apar pe piele. Sunt fie moștenite genetic sau pot să apară pe durata vieții.
Deosebirea între un nev pigmentar obișnuit și un melanom este destul de mare. Nevul pigmentar este închis la culoare, are pigment, este bine delimitat, culoarea este mai deschisă, are formă regulată.”
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „A crescut numărul de cazurilor, aici, la dumneavoastră în cabinet?”
Florentina Zaharia, medic dermatolog: „Da, a crescut numărul. Incidența cancerului cutanat a crescut în ultima perioadă nu numai la noi. În general a crescut cancerul cutanat datorită radiațiilor ultraviolete, expunerii la radiații ultraviolete. 1 din 4 cazuri sunt de melanom și frecvența este destul de mare.”
Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum ar trebui să ne protejăm alunițele atunci când mergem la plajă?”
Florentina Zaharia, medic dermatolog: „Trebuie să folosim cremă de protecție, să nu ne expunem la soare între orele 10:00 și 16:00, să purtăm pălării și haine largi care să ne protejeze de radiații ultraviolete, să fim cât mai puțin expuși la efectul direct al radiațiilor ultraviolete.”