De multe ori, hainele albe dau de furcă gospodinelor! În primul rând, tot ce trebuie să faceți este să verificați eticheta, pentru a vedea care este tipul țesăturii, informează House Brand.

La ce să fiți atenți atunci când spălați haine albe?

Așadar, trebuie să urmați instrucțiunile în privința gradelor la care pot fi rufele spălate. De exemplu, majoritatea tricourilor se spală la 30°C- 40°C. Mai

apoi, important este să fiți atenți la separarea hainelor, și să faceți distincția între tipul de alb. O amenințare pentru albul tricoului tău pot fi și… șosetele murdare, mai scrie sursa citată mai sus.

Și dacă totuși sunteți atenți la aspectele precizate mai sus și totuși hainele dumneavoastră sunt distruse, iată răspunsul.

Calitatea scăzută a apei și resturile de detergent care rămân în mașina de spălat pot afecta lucrurile albe! Un truc simplu, ar fi folosirea oțetului, așa cum se făcea pe timpuri. Oțetul funcționează ca un balsam de rufe, iar dacă vă întrebați ce se întâmplă cu mirosul înțepător, el nu va fi prezent și în țesătura hainelor.

Trucuri spălat haine albe

Imagine reprezentativă pentru haine albe.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Sfatul ireal al stomatologului: periajul interzis în trei situații. Când nu trebuie să ne spălăm pe dinți?

Nu în ultimul rând, puteți folosi bicarbonat de sodiu, suc de lămâie sau chiar apă oxigenată, care sunt bune mai ales pentru pete. Un alt amestec, între soda calcinată, săpun gri ras, acid citric și bicarbonat de sodiu, ar mai putea fi antidotul pentru haine curate.

Cum să speli corect rufele colorate?

Și pentru rufele colorate sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont. În primul rând trebuie să fim atenți la transferul de culoare, pentru că hainele închise le pot păta pe cele deschise, conform Libertatea. De asemenea, citește pe detergentul pe care vrei să-l achiziționezi, astfel încât ingrediente precum hidrogen peroxid, perborat de sodiu sau clor să nu existe în el.

Trucuri spălat haine colorate

Imagine reprezentativă pentru haine colorate.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Povestea a doi americani, cuceriți de România. Au rămas profund impresionați de unul dinte cele mai populare orașe de la noi: ”Cel mai frumos”

Apa rece sau călduță este mai blândă pentru culori decât apa fierbinte, iar un alt sfat ar fi întoarcerea hainelor pe dos. Nu în ultimul timp, trebuie să nu pui hainele să se usuce la soare, deoarece poate duce la estomparea culorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si