Cum poți avea cel mai frumos gazon în curte?  Gazonul, pe lângă faptul că îmbunătățește esteticul unei grădini, are și numeroase beneficii, fiind o parte integrantă din momentele tale de relaxare petrecute acasă. Cu toate acestea, obținerea unui gazon sănătos necesită mai mult decât o stropire cu apă și o tundere săptămânală. 

Ce greșeli trebuie să eviți?

Cum poți avea cel mai frumos gazon în curte? Greșeala pe care trebuie să o eviți

Cum poți avea cel mai frumos gazon în curte? Greșeala pe care trebuie să o eviți

[Sursa foto: PixaBay]

Plantarea unui singur tip de gazon și/sau a unui tip greșit 

Atunci când plantați semințe de gazon, alegeți o varietate de semințe, astfel încât gazonul dvs. să aibă mai multe șanse să reziste la condiții nefavorabile, cum ar fi căldura și seceta. De asemenea, contează și zona în care decideți să plantați gazonul. 

Citește și: VIDEO- Amenajarea unei grădini: idei și sfaturi utile

Prea multă/foarte puțină apă

Ca la orice plantă, hidratarea este importantă, însă nu trebuie exagerat. Ceea ce contează este să vă asigurați că aveți un sistem de irigare bun, care permite rădăcinilor să se înmoaie bine.

Tunderea prea scurtă 

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac proprietarii de case în îngrijirea gazonului este tunderea prea scurtă a gazonului.

Important de reținut este faptul că cele mai multe tipuri de gazon se comportă cel mai bine atunci când sunt tunse până la 5,5- 6 cm. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Câte tipuri de tractoare agricole există?

Utilizarea necorespunzătoare a îngrășămintelor  

Îngrășămintele aplicate corect ajută gazonul să crească des și bogat și îi permit să fie puternic și capabil să învingă buruienile care încearcă să prindă rădăcini, însă mulți aplică în perioada nepotrivită a anului.  Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe pungă și aplicați doar cantitatea recomandată

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si