Deși nu par importanți în procesul de curățenie, pereții locuinței trebuie, de asemenea, șterși de praf. Poată părea complicat, dar procesul este chiar foarte simplu. Mai mult decât atât, soluția recomandată pentru ștergerea pereților de praf o poți prepara chiar acasă, potrivit informațiilor transmise de evz.ro.

Soluția minune care îți curăță pereții

Se pare că pentru curățarea eficientă a pereților ai nevoie de o soluție simplă, pe care o poți prepara chiar tu acasă.

Citește și: VIDEO Seceta scumpește pâinea cea de toate zilele! Specialiștii se tem pentru siguranța alimentară

O soluție minune care te scapă de murdăria de pe pereți este formată din apă și săpun lichid. Specialiștii recomandă ca pe zona murdară a pereților să freci cu un burete care să conțină soluția preparată. Prin mișcări rapide și circulare, în câteva minute, vei observa că murdăria de pe pereți dispare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

O altă soluție pe care o poți prepara acasă este formată din 250 ml (o cană) de borax cu 30 ml (două linguri) de detergent de vase în 4 litri (16 căni) de apă caldă. Procesul de curățare este același.

De asemenea, mai poți scoate murdăria de pe pereți amestecând 250 ml (o cană) de amoniac și 5 ml (o linguriță) de detergent de vase în 4 litri (16 căni de apă).

Costurile pentru prepararea acestor soluții minune nu depășesc 10 lei. Avantajul este că, prin curățarea periodică a pereților, poți amâna procesul de zugrăvire, care este, de cele mai multe ori, foarte costisitor.

Citește și: Ciuperci murate în oțet sau în saramură: Ce pui în borcan dacă vrei ciuperci murate în doar câteva zile

De asemenea, specialiștii recomandă ștergerea pereților de praf măcar o dată pe lună. Pereții se șterg cu un pămătuf din microfibre cu mâner telescopic, cu o perie specială de la aspirator sau chiar cu o cârpă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si