Vinetele se pot coace  la grătar, pe aragaz sau în cuptor. Iată care este secretul gospodinelor privind fiecare tip de coacere precizat mai sus, precum şi o modalitate mai nouă de coacere a vinetelor, în oală. 

Vinete coapte pe aragaz

Cel mai bine este să coci vinetele direct pe flacăra, deşi aragazul se va murdări.

Vinetele sunt coapte când încep să se înmoaie.

După aceea, vinetele se pun într-un castron pe care îl acoperim şi le lăsăm aproximativ 10 minute.
După aceea, vinetele pot fi curăţate.

Vinete coapte pe grătar

Vinetele coapte pe grătar, la foc de lemne, sunt cele mai gustoase.

Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Secrete pentru a își păstra gustul

Vinetele se pun pe grătar în mod normal, însă este indicat ca acestea să fie înţepate din loc în loc, astfel încât să nu "explodeze" şi să le pierdem prin jar.

Coacerea vinetelor pe grătar poate dura 20-30 de minute.

Vinete coapte la cuptor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Vinetele coapte la cuptor nu sunt la fel de gustoase ca cele pe grătar, însă şi ele sunt delicioase. Aşadar, dacă nu avem unde să coacem vinete la grătar, cuptorul este o soluţie la îndemână.

Citeste si: Zacuscă pentru iarnă: Reţeta bunicii

Pentru a coace vinetele la cuptor cele mai bine este să le tăiem pe jumătate, să le punem puţină sare şi să le băgăm în cuptorul setat pe funcţie grill, la 210 grade Celsius.

Putem acoperi tava cu hârtie de copt. Coacerea vinetelor în acest mod durează 15-25 de minute.

Vinete coapte în oală

Iată o metodă mai puţin cunoscută de coacere a vinetelor, coacerea vinetelor în oală.

Gustul este foarte delicios. De asemenea, procesul de coacere este extrem de simplu. Vinetele se curăţă şi după aceea se taie pe lungime în patru bucăţi sau şase, în funcţie de mărirea vinetelor.

Pe fundul oalei aranjăm cojile de vinetele, cu partea colorată în jos. După aceea, punem vinetele şi acoperim coală cu capac. Se udă un prosop pe care după ce l-am stors se asează peste capac. Acest prosop va împiedica fumul să iasă.

Punem oală pe foc puternic şi îl lăsăm aşa 10 minute. După aceea, reduce flacăra şi le mai lăsăm aşa aproximativ 20 de minute.

Citeste si: Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţeta bunicii


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si