In articol:
- Cum poti sa faci fata mai usor stresului din timpul examenelor?
- Alte sfaturi care te vor ajuta in aceasta perioada
Cum poti sa faci fata mai usor stresului din timpul examenelor. Majoritatea studentilor considera ca gestioneaza gresit perioadele de stres si pentru unii dintre ei acest lucru poate insemna si anxietate sau depresie.
Iata mai multe solutii practice pentru toti studentii care se confrunta cu stresul în perioada examenelor!
Cum poti sa faci fata mai usor stresului din timpul examenelor?
Stresul si anxietatea din timpul examenelor sunt intr-o stransa legatura, dar cu doar cateva tehnici de reducere a stresului si anxietatea se va ameliora. Astfel, avem cateva lucruri principale pe care le putem practica: mai intai trebuie sa avem mai multa grijă de noi, sa dormim indeajuns, sa ne relaxam, si sa ne planificam materiile de studiu și timpul.
Cel mai important sfat este acela de a avea grija ca organismul tau sa primeasca tot ce are nevoie nu doar pentru a functiona normal, ci și pentru a face fată stresului suplimentar.
Exista mai multi nutrienti cu un rol extrem de important în menținerea sanatatii creierului, ochilor, in imbunatatirea starii de spirit. Este important sa faci tot posibilul sa iti adaptezi alimentatia, astfel incat sa raspunda nevoilor tale.
Citeste si: Rezultate Repartizare Licee 2022: Cum poţi vedea online, pe Edu.ro, la ce liceu ai intrat?
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Studiile in sanatate arata ca somnul este foarte important mai ales în perioada examenelor, dar si cand stim ca trebuie sa depunem un efort intelectual mare.
In timpul perioadei de examene, multi dintre tineri au tendinta sa renunte la sport, pentru a avea mai mult timp pentru studiu. Insa, e bine de stiur sportul ajuta foarte mult creierul. Astfel, activitatea fizica stimuleaza productia de endorfine in creier, ceea ce inseamna ca starea noastra de spirit va fi mult mai buna dupa o sesiune de alergat sau de diverse exercitii fizice.
Pe de alta parte, relaxarea ajuta in momentele cand ne simțim emotionati sau avem anxietate. Cand suntem calmi memorarea este mai eficienta pentru ca memoria de lucru nu este blocata sau incurcata în vreun fel.
Alte sfaturi care te vor ajuta in aceasta perioada
Pentru a-ti imbunatati starea de spirit, fa-ti ordine în camera și pe birou. Deoarece cu cat ai mai multe chestii in jurul tau, creierului tau ii va fi mai greu sa se concentreze pe ele.
Redu cat de multi poti toate lucrurile care nu au legatura cu invatatul. Indeparteaza tot ceea ce nu ar trebui sa fie acolo: creme, reviste, casti, lucruri aruncate pe birou, markerele pe care nu le folosesti. Asadar, scoate-le din campul vizual sau complet din camera.
Redu cat mai mult timpul pe care il stai pe telefon. Folosirea telefoanelor mobile nu doar ca duce la o stare de anxietate, dar poate avea un impact prost asupra concentrării la invatat pentru ca iti distrage atentia.
În plus, o tehnica eficienta pentru relaxare si reducere a stresului poate fi respirația constienta, mai exact inhalarea de aer adânc, si expirația completa. Poti repeta acest ciclu pentru cateva minute. Este usor sa te relaxezi chiar si cu cateva minute inainte de examen, cu un simplu exercitiu de respiratie.