Iata mai multe sfaturi despre cum sa-ti protejezi locuinta de un incendiu!

Cum sa-ti protejezi locuinta de un incendiu?

Multe dintre incendii produse se datoreaza unor instalații electrice vechi sau defectuoase. Altele pot fi cauzate de anumite improvizatii.

Insa, exista ii situatii în care incendiile sunt provocate de copiii lasati nesupravegheati, de o tigara uitata aprinsa, de o lumanare lasata nesupravhegheata sau chiar de mâncarea uitata pe foc.

Iata care sunt cele mai mari pericole și ce ai de facut în cazul unui incendiu!

Trebuie sa te asiguri mai intai ca in locuința ta să existe un extinctor, pentru eventualele situatii neprevazute. Nu uita: în joc se pot afla nu doar bunurile tale materiale, ci si viata si sanatatea ta si a celor dragi!

Citeste si: Un nou atac masiv asupra Kievului, luni dimineața. Clădiri în flăcări (VIDEO)

Cum poti sa-ti protejezi locuinta de un incendiu. Trei sfaturi de care sa tii cont

Cum poti sa-ti protejezi locuinta de un incendiu. Trei sfaturi de care sa tii cont

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, ar fi bine sa inchei o asigurare facultativa pentru locuinta, in plus fata de cea obligatorie. Astfel poți notifica o dauna a locuintei și poți recupera pierderile fara intarziere! Dacă o asigurare obligatorie acopera riscuri precum cutremurul, alunecarea de teren sau inundatiile, cea facultativa îți ofera posibilitatea de a-ti recupera daunele și în caz de incendii, explozii, furt, vandalism, infiltratii, in functie de optiunile tale.

Avand in vedere impactul devastator al unui incendiu asupra bunurilor materiale si asupra locuintelor, trebuie sa cunoastem modalitatile de protejare si prevenire a acestor incidente.

Primul pas consta in adoptarea unor masuri de prevenire si protectie, precum verificarea si repararea cosurilor de fum inainte de inceputul sezonului rece, verificarea mijloacelor de incalzire disponibile si a instalatiilor electrice, dar mai ales, evitarea suprasolicitarii acestor instalatii.

Citeste si: Ministrul Apărării, despre războiul nuclear: „Trebuie să fii tot timpul pregătit”

Incidenta incendiilor a crescut in ultimii ani, in medie 19 locuinte fiind afectate zilnic de incendii in Romania.

Asadar, cunoasterea regulilor de comportare in momentul producerii unui astfel de eveniment este esentiala.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cele mai importante recomandari va sunt la dispozitie pe site-ul oficial:  https://www.igsu.ro.

Ce sa faci in cazul in care esti surprins intr-un incendiu?

Daca esti surprins intr-o cladire in flacari trebuie sa stii ce sa faci pentru a iesi in conditii de siguranta si pentru a fi capabil sa-i ajuti si pe ceilalti. Stingerea incendiilor revine ca misiune pompierilor care dispun de tehnici si pregatire speciala.

In orice caz, spatiile publice (firme, companii, institutii publice) trebuie sa fie dotate cu echipamentele necesare impotriva incendiilor, precum stingatoare de incendiu autorizate de catre de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Citeste si: Ministerul propune modificarea Statutului Polițiștului. Noua abordare este valabilă pentru un segment specific de agenți MAI

Cum poti sa-ti protejezi locuinta de un incendiu. Trei sfaturi de care sa tii cont

Cum poti sa-ti protejezi locuinta de un incendiu. Trei sfaturi de care sa tii cont


Regulile generale pentru a preveni un incendiu:

  • controlul, supravegherea si reducerea pericolelor de incendiu ori a consecintelor acestora;
  • asigurarea conditiilor de evacuare si salvare a persoanelir in siguranta si de Securitate a echipelor de interventie proprii in cazul izbucnirii unui incendiu;
  • intretinerea in stare operative a instalatiilor de detectare/alarmare/stingere a incendiilor si mijloacelor de prima interventie.

În cazul în care vă aflați incinta locuinței:

  • parasiti imediat cladirea;
  • daca aveti siguranta si posibilitatea, intreruperi alimentarea cu gaze si energie electrica;
  • inchideti in urma dvs. usile si ferestrele;
  • anuntati evenimentul la 112.

Citeste si: VIDEO| Facturile la energie electrică vor fi emise cu întârziere. Ce au transmis reprezentanții furnizorului de energie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si