Renunțarea la consumul de alcool, mai ales atunci când această activitate devine un obicei constant, nu este un proces ușor. Totuși, efectele pe care această decizie le are asupra organismului sunt pur și simplu uluitoare.

Dacă o persoană renunță la alcool, pe termen lung, organismul are următoarele beneficii: ficatul este revitalizat și regenerat, riscul bolilor de inimă este redus considerabil, la fel cum este și riscul de cancer.

Multe persoane care au renunțat la alcool au observat că au scăpat și de câteva kilograme și au început să aibă o calitate a somnului îmbunătățită. De asemenea, renunțarea la consumul de alcool ajută și la îmbunătățirea memoriei.

Citește și: VIDEO Cu buletinul la cumpărături! De ce poate vânzătorul solicita actul de identitate al clientului

alcool, consum de alcool, bauturi

Primele efecte pe care renunțarea la alcool le are asupra corpului 

Chiar dacă efectele pe termen lung sunt foarte importante pentru un stil de viață sănătos, renunțarea la alcool are un impact semnificativ încă din primele zile. Totuși, înainte ca persoana care decide să facă această schimbare să se bucure de beneficii, există și câteva obstacole.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În primele ore după ce consumul de alcool este oprit apar simptomele de sevraj, care continuă până la 48 de ore. Pe lângă pofta crescută de a consuma alcool, sevrajul poate aduce și lipsă acută de energie, depresie, greață, transpirație excesivă și anxietate. Cea mai intensă perioadă a sevrajului este între 48 și 72 de ore după renunțarea la alcool. Este important de precizat că după 3-7 zile simptomele scad considerabil, iar cele mai multe persoane încep să se simtă mult mai bine.

Ulterior, persoana  care a luat decizia de a renunța la alcool începe să experimenteze beneficiile acestei decizii. Încă din prima săptămână somnul începe să se îmbunătățească. Din a doua săptămână organismul este considerat curățat de alcool, astfel că multe persoane observă cum scapă de câteva kilograme. În următoarele săptămâni schimbările sunt și mai vizibile, pentru că pielea începe să arate mult mai sănătoasă, iar tensiunea arterială revine la valorile normale pentru cele mai multe persoane.

În următoarele 3 luni organismul are mai multă energie, este regenerat iar funcțiile ficatului se îmbunătățesc. După aproximativ un an cele mai multe persoane nu mai experimentează deloc simptome de sevraj și se pot bucura de o viață mult mai sănătoasă.

Citește și: Prinsă la volan beată și sub influența substanțelor interzise, în Mamaia. Ce au găsit polițiștii în geanta șoferiței de 36 de ani

alcool, consum de alcool, bauturi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si