Directorul școlii primare la care s-a angajat bărbatul în vârstă de 50 de ani a identificat falsul în acte după ce a sesizat greșerile de ortografie din documentele prezentate individ la angajare. Potrivit jurnaliștilor locali de la Il Corriere della Sera, citați de stiridiaspora.ro, presupusul profesor este Umberto D'Amato, un italian în vârstă de cincizeci de ani, care locuiește în Salerno.

Individul a falsificat o diplomă de profesor, fiind acum acuzat de exercitarea abuzivă a profesiei, fals în acte comis de o persoană fizică și înșelăciune împotriva Statului.

Citește și: Această regiune din Italia te plătește cu 30.000 de euro ca să te muți acolo! Ce vârstă trebuie să ai ca să îndeplinești condițiile?

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii până în prezent, bărbatul în vârstă de 50 de ani ar fi pretins că este profesor timp de cinci luni, desfășurându-și activitatea ca suplinitor într-o școală din Cremona, Italia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cum s-a dat de gol un bărbat care se prefăcea că e profesor? Bărbatul de 50 de ani este cercetat pentru exercitarea ilegală a profesiei 

Directorul școlii la care era angajat a depistat greșelile

Directorul școlii primare, Barbara Azzali, a informat imediat autoritățile după ce a descoperit eroarea. În plus față de greșelile de ortografie, anumite dificultăți în comunicarea orală au ridicat semne de întrebare cu privire la autenticitatea individului ca profesor.

„Am observat niște probleme critice evidente”, le-a spus Barbara Azzali polițiștilor atunci când a pus cap la cap toate probele.

Citește și: VIDEO- Grânarul Europei a ajuns să importe peste 80% din produse. De unde provin produsele din vitrinele magazinelor din România?

În urma anchetei desfășurate de polițiștii italieni sub coordonarea procurorului Alessio Dinoi, s-a constatat că numărul de înregistrare de pe diploma prezentată de bărbat nu corespundea cu numărul de înregistrare al școlii pe care acesta pretindea că a absolvit-o.

Cercetările ulterioare au relevat faptul că individul nu a avut niciodată nicio legătură cu instituția respectivă. Ca urmare, ofițerii au efectuat o percheziție la locuința bărbatului și au confiscat diploma falsă.

Potrivit sentinței, falsul profesor este acum obligat să restituie suma de 10.000 de euro, echivalentul salariilor primite necuvenit.

Citește și: Nu i-a păsat de permisul de conducere timp de 30 de ani. O femeie a condus fără să-și renoiască documentele aproape 3 decenii. Ce reguli avea să nu fie prinsă de poliție?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si