Pâinea este nelipsită de pe masa românilor și este consumată de oameni și pentru că este sățioasă, prevenind apariția senzației de foame pentru mai mult timp, în comparație cu alte alimente. Totuși, nu toate tipurile de pâine sunt recomandate.

Este important de precizat că mulți doctori atrag atenția la faptul că, doar pentru că este unul dintre cele mai populare alimente din România, nu înseamnă că este recomandat să fie consumată în cantități prea mari.

paine alba, paine cu secara, paine cu maia, consum de paine

Un român consumă aproximativ 90 de kilograme de pâine anual. 

[Sursa foto: Unsplash]

Care sunt cele mai sănătoase tipuri de pâine

Specialiștii  în nutriție au opinii împărțite când vine vorba despre cel mai sănătos tip de pâine care se găsește în comerț. Totuși, există mai multe feluri de pâine despre care se spune că aduc beneficii organismului.

Pâinea cu maia ar avea beneficiul de a gestiona nivelul zahărului din sânge, în timp ce pâinea albă nu ar avea deloc această capacitate. Pâinea obținută în totalitate din cereale integrale, în cazul în care cerealele rămân intacte, se spune că este plină de vitamine, minerale și fibre.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nutriționiștii iau în calcul și pâinea integrală drept o alternativă mai sănătoasă față de pâinea albă. Aceasta este considerată drept cel mai potrivit fel de pâine în cadrul dietelor, însă trebuie consumată cu moderație. Aceasta are beneficii asupra menținerii nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale normale.

Citește și: Riscul la care te expui dacă adormi cu televizorul pornit. Cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare. Bolile care te pândesc dacă faci asta

Pâinea cu maia nu este foarte populară în țara noastră, nefiind una dintre favorite, dar are mai multe beneficii pentru corpul uman: un indice glicemic mic, nu creează intoleranțe sau alergii, nu balonează și oferă o aromă autentică și un gust unic.

Indiferent de tipul de pâine pe care îl consumăm, este important de știut că nutriționiștii recomandă un consum de maxim 400 de grame de pâine pe zi. Cantitatea medie este de 250 de grame de pâine pe zi.

paine alba, paine cu secara, paine cu maia, consum de paine

Pâinea este nelipsită de pe mesele românilor.

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si