Deși au avantaje de necontestat, sunt persoane care atunci când vine vorba de lentile de contact, își fac griji în privința modului de aplicare. Acest articol este menit să-ți dezvăluie mai multe despre acest subiect.

4 sfaturi ca să aplici corect lentilele de contact

Este bine să știi în primul rând că există mai multe tipuri de lentile de contact. De exemplu, sunt lentilele de unică folosință, care se pun dimineața, iar seara le arunci.

Sunt recomandate atunci când începi să porți lentile de contact. 

Totodată, poți alege o pereche de lentile de contact cu 90 de purtări. Acestea se numesc lentile trimestriale, care au o purtare îndelungată, adică le poți folosi timp de trei luni de zile până să le înlocuiești (purtare ziua și menținute în recipient noaptea). O altă parte atractivă este că poți lua lentile de contact trimestriale, care să fie atât cu dioptrii, dar și colorate. Te bucuri de dublu avantaj, vezi clar și câștigi culoarea dorită a ochilor.

Altfel spus, este important să cunoști opțiunile disponibile pe piață la ora actuală și să alegi în cunoștință de cauză. Totodată, reține că înainte de a-ți achiziționa lentilele de contact, este necesar un consult oftalmologic. În rândurile următoare, îți vom spune cum să aplici corect lentilele de contact, astfel încât să nu-ți faci nicio grijă în privința utilizării acestora.

1. Spală-te pe mâini înainte să aplici lentilele

Primul pas atunci când vrei să-ți pui lentilele de contact, este spălatul pe mâini cu apă și săpun. În felul acesta te asiguri că eviți riscul unei infecții. Apoi este necesar să te ștergi bine pe mâini pentru a le avea perfect uscate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

2. Clătește lentilele 

Înainte de aplicare este necesar să clătești fiecare lentilă cu puțină soluție de întreținere. Realizează această operațiune având dopul de la chiuvetă pus, astfel încât să nu riști să îți cadă cumva lentila și s-o pierzi.

3. Asigură-te că lentilele nu sunt pe dos

Pune lentila pe buricul degetului arătător și verifică ca aceasta să nu fie întoarsă pe dos. Asta înseamnă ca marginile ei trebuie să fie în sus (sub formă de castronaș) și nu lăsate spre exterior. Totodată, asigură-te că lentila de contact este în stare perfectă și nu prezintă deteriorări.

4. Aplica lentila cu două mișcări simple

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Păstrează lentila pe vârful degetului arătător de la mâna dreaptă, iar cu cel mijlociu de la aceeași mână trage de pleoapa inferioară ușor în jos, în timp ce privești înainte. A doua mișcare va fi să tragi ușor de pleoapa superioară cu degetul arătător de la cealaltă mână și să privești în sus.

În timpul acesta aplică lentila, apoi clipește pentru a-i permite să se așeze în poziție. Vei repeta acești pași simpli și pentru celălalt ochi.

De știut: Nu există posibilitatea ca lentila să se piardă în spatele ochiului, acesta este doar un mit.

Chiar daca poate părea un proces minuțios sau greu, îti vei da seama imediat, chiar după prima aplicare a lentilelor, că este un lucru simplu, care nu-ți creează absolut deloc dificultăți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si