Pentru asta, am adunat în acest articol câteva sfaturi care să te ajute să îți transformi baia într-un spațiu minunat. 

E bine să începi cu toate măsurătorile necesare la tine în casă, pentru a avea o imagine cât mai clară de spațiu pe care îl ai disponibil în baie. În felul ăsta, când mergi la cumpărături vei ști deja dacă piesele de mobilă sau decor pe care le alegi se vor potrivi bine sau nu în baia ta.

Poți chiar să îți faci și o schiță a băii înainte și să te gândești ce și unde vrei să pui.  

Citește și: VIDEO- „Aveți grijă, vine din apă!” Un grup de 6 mistreți flămânzi au pus stăpânire pe o plajă spaniolă. Au dat iama în sacoșele cu mâncare ale turiștilor

Îți recomandăm să te gândești și la ce culori vrei să alegi pentru pereți și să iei în calcul întregul stil de design spre care te îndrepți. E recomandat să alegi un stil care să se potrivească personalității tale și să se integreze armonios în baie. Stilul rustic, de exemplu, poate fi obținut prin materiale naturale și culori inspirate din natură, în timp ce stilul minimalist se axează pe culori neutre și forme simple. Dacă preferi un aspect sofisticat, optează pentru un stil retro vintage cu culori închise și lumini calde și o oglindă baie elegantă. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Următorul pas este să alegi mobila. În această etapă, e bine să te asiguri că piesele de mobilier sunt rezistente la condițiile din baie. Pentru că baia este predispusă la căldură și umezeală, e bine să alegi mobilier special creat pentru baie, adică din lemn tratat sau din MDF, material super rezistent. Cu astfel de alegeri, te vei bucura pentru mult timp de mobila din baia ta.  

La capitolul mobilă, e bine să iei în calcul și spațiul de depozitare de care crezi tu că vei avea nevoie. E bine să te gândești la ce spațiu ai în casă, dacă ai sau nu un dulap sau debara separate unde să ții de exemplu mașina de spălat, coșul de rufe și produsele de curățat. Sfatul aici este să optimizezi spațiul cât mai bine, ca să ai mai multe locuri de depozitare. Dulapurile cu mai multe rafturi sunt utile pentru organizarea produselor de igienă personală, iar o oglindă baie cu corp de mobilier încorporat  poate economisi spațiu. 

Citește și: Îmbunătățiri pentru Ro-Alert: Sistemul ar putea fi integrat cu alte aplicații și platforme, dar și cu radioul și televiziunea

Și pentru că tot am amintit de ea, un alt element important în baia ta și o piesă centrală pe care merge atenția atunci când intri în cameră este o oglindă baie. În funcție de stilul de design ales pentru întreaga baie, poți alege și oglinda, cu un model clasic, rotund, oval sau pătrat sau cu lumină încorporată, pentru un aspect modern și un efect vizual deosebit. Ce e bine să știi este că o oglindă baie bine aleasă va crea iluzia de mai mult spațiu și reflecta mai multă lumină în baia ta.  

Cadă sau cabină de duș? O întrebare importantă în mobilarea unei băi și doar tu știi ce ți se potrivește.

Există, însă, o opțiune și mai modernă: Un duș de tip "walk-in" poate fi o alegere modernă și elegantă pentru a delimita spațiul. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nu în ultimul rând, ai grijă și de detaliile care fac diferența. Alege o chiuvetă care se potrivește cu mobilierul sau optează pentru un model mai creativ dacă dorești un aspect distinctiv. Dar asigură-te că dimensiunea chiuvetei este proporțională cu celelalte elemente din baie. Accesoriile precum perdelele de duș, covoarele săpunierele și diferite plante îți vor completa decorul și vor da mai multă personalitate băii tale. Nu uita să te uiți și dupa ventilatoare pentru baie, pentru că te vor ajuta mult să echilibrezi aerul umed din această încăpere dar și să elimini mai ușor mirosurile neplăcute.  

Încheiem acest articol cu gândul că baia ta poate deveni un spațiu rafinat și funcțional, în care să te simți relaxat și încărcat de energie. Fă alegeri inteligente și bucură-te de un spațiu deosebit, adaptat stilului tău de viață! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si