Cu toate acestea, există modalități prin care poți să eviți sedentarismul și să îți menții sănătatea în timp ce lucrezi de la birou.

Descoperă idei bune de pus în practică pentru a evita sedentarismul

În timpul pauzelor, multe persoane ies să fumeze, însă acest obicei este dăunător sănătății. O alternativă ceva mai sănătoasă este țigara electronică, care poate fi o opțiune în special pentru cei care lucrează de acasă.

Pentru a evita mirosurile neplăcute, se poate alege un lichid pentru țigara electronică de pe Merlin.ro cu arome plăcute și fără nicotină. Acest obicei este unul dintre cele mai întâlnite, însă mai jos vei găsi și alte modalități de a te ridica te la birou!

Stabilește o rutină de pauze regulate

Pauzele regulate sunt esențiale pentru a evita sedentarismul. Încearcă să iei o scurtă pauză de 5-10 minute la fiecare oră. Folosește aceste pauze pentru a te ridica de la birou, pentru a face câțiva pași sau pentru a întinde mușchii. De asemenea, tot acum este un moment bun pentru a-ți hidrata corpul.

Investește într-un birou reglabil

Un birou reglabil îți permite să lucrezi în picioare sau să alternezi între poziția de șezut și cea în picioare. Acest lucru te poate ajuta să îți activezi mai mult musculatura și să reduci timpul petrecut într-o poziție statică.

Folosește o minge de exerciții

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Înlocuiește scaunul cu o minge de exerciții. Poziția ta va fi mai activă și mai corectă, ajutându-ți coloana vertebrală să rămână sănătoasă. În plus, poți efectua exerciții ușoare de întindere sau de întărire a mușchilor pe minge în timpul lucrului.

Rămâi activ în timpul pauzei de prânz

Dacă ai o pauză de prânz, nu sta pe canapea sau în pat. În loc de asta, profită de această oportunitate pentru a face o plimbare sau pentru a face o scurtă sesiune de exerciții. 

Fă exerciții de întindere

Exercițiile de întindere pot ajuta la relaxarea și întărirea mușchilor. Încearcă să faci exerciții de întindere pentru gât, umeri, spate și picioare în timpul pauzelor. Acestea pot ajuta la prevenirea durerilor de spate și a tensiunii musculare.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Mergi la muncă pe bicicletă sau folosește transportul public

Dacă este posibil, renunță la mașină și ia bicicleta sau folosește transportul public pentru a merge la muncă. Acest lucru îți oferă o modalitate de a face exerciții înainte și după program.

Așadar, sănătatea ta trebuie să fie o prioritate, chiar și atunci când petreci mult timp la birou. Există multe modalități de a evita sedentarismul, iar folosind aceste sfaturi, poți să îți menții sănătatea și să te simți mai bine în timpul orelor de lucru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si