In același timp este important să avem și timp de relaxare, timp pentru familie și prieteni. Așadar, trebuie explorate surse de venit cât mai flexibile și care să necesite cât mai puțin din timpul nostru. În acest articol îți prezentăm cinci astfel de idei de afaceri sau activități care pot deveni o sursă de venit flexibilă și/sau pasivă chiar foarte profitabilă.

Citeste si: VIDEO| Hainele de firmă, țeapa anului pe internet

Despre venitul pasiv

Înainte de toate însă, ce este venitul pasiv? O sursă de venit pasivă este una care necesită un minim de efort pe termen lung. S-ar putea ca la început să fie necesar să depui mai mult efort și să investești mai mult timp, însă odată pusă în moțiune, această activitate necesită foarte puțină atenție din partea ta.

Exemple clasice a venitului pasiv sunt dividende, chirie pentru spații comerciale, parcări sau locuințe, însă pentru acestea este nevoie de o investiție foarte mare. Și în cazul activităților propuse de noi s-ar putea să ai nevoie de o anumită sumă (moderată) pentru a începe, însă pentru aceasta poți apela și la un împrumut rapid care se obține și se rambursează ușor. 

Citeste si: Prima Casă 2022: Anunţ important făcut de Ministerul de Finante privind garantiile pentru Noua Casă 2022

Idei de afaceri

1. Creează un blog sau website de nișă: fie că scrii recenzii la produse, rețete, bloguri de călătorie sau pur și simplu gândurile și experiențele tale. Dacă vei persevera, acel blog poate deveni o sursă de venit, în special dacă reușești să atragi un număr mare de cititori în fiecare lună (1000+ pe lună).

Multe companii care doresc să își promoveze produsele vor dori să publice un advertorial sau articol sponsorizat pe website-ul tău.

Este foarte posibil ca unele branduri să fie interesate să colaboreze cu tine pe termen lung și astfel poți deveni un ambasador al brandului, ceea ce aduce multe beneficii.

2. Creează cursuri online: industria cursurilor online face parte din acelea care pur și simplu au explodat pe perioada pandemiei. Petrecând mai mult timp în casă, mulți oameni au decis să urmeze un curs online, poate din plictiseală, poate din dorința de a învață sau face ceva nou.

Dacă te întrebi dacă piața nu este prea saturată, răspunsul este nu! În special dacă cursul tău o să fie în limba română, deoarece cursurile în limba engleză se găsesc cu mai multă ușurință. Dacă ai multe cunoștințe sau experiență profesională într-un anumit domeniu, ia în considerare crearea unui curs online.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lista de subiecte de interes este extrem de lungă: bucătărie, patiserie, decor de interioare, grădinărit, IT, gadgeturi și multe altele.

3. Consultanță în domeniul tău de specialitate: este de ajuns să îți faci o pagină de aterizare foarte simplă unde să te prezinți, ceea ce faci, experiența ta profesională, eventual și un portofoliu, iar în timpul liber, poți oferi consulatanță persoanele sau companiilor interesate. 

4. Lansarea unui E-shop sau “dropshipping”: este una dintre afacerile care necesită o investiție inițială puțin mai mare.

Chiar și cu modelul de afaceri tip “dropshipping”, când tu ești doar un intermediar între producător și cumpărător, este nevoie de resurse financiare pentru a crea website-ul, pentru promovarea produselor și pentru fotografii profesionale. Această afacere însă este una cu potențial foarte mare, pentru mulți devenind sursa primară de venit.

5. Vinde produse tipărite la cerere (POD sau print-on-demand): este un model de afaceri din ce în ce mai popular, nu doar în SUA, ci peste tot în lume. Despre ce este vorba? Tu creezi diferite desene și modele pe care le încarci pe platformele de POD. Există mai multe astfel de platforme care livrează în toată lumea.

Modelul/desenul pe care l-ai creat poate fi imprimat pe tricouri, hanorace, șepci, agende, stickere, sticle de apă, etc, însă doar atunci când faci o vânzare. Ceea ce este foarte benefic și pentru mediu, deoarece articolul este produs abia atunci când este cerere.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Platforma respectivă se ocupă de imprimare, facturare și livrare, iar tu primești un procent (foarte decent) din vânzare. Avantajul este că odată încărcat un desen sau model, el poate genera bani an de zile pe platforma aceea, iar tu poți crea și încărca desene noi atunci când te simți inspirat sau când ai timp.

Care dintre aceste idei de afaceri ți se pare cea mai interesantă?

Citeste si: Salariile nu țin pasul cu rata inflației. Prognoză de coșmar de la BNR pentru 2022

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si