In articol:
În bunele tradiții de la bunica, negresa de post ieșea mereu pufoasă, aromată, numai bună pentru a le îndulci zilele de post adulților și a le face ziua fericită copiilor.
INGREDIENTE
280 g făină;
240 ml apă;
250-280 g zahăr;
100 g cacao pudră;
1 linguriță de sare;
2 fiole esență de vanilie;
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.
Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată!
Secretul unei negrese de post de nota 10
Un blat pufos are câteva secrete în spate. Gospodinele știu exact ce trebuie să facă pentru ca negresele să le iasă perfect. Trebuie să fii atent la coacere și să pui neapărat un ingredient aparte pe care cu siguranță îl ai în dulapul tău. Poți să îl prepari de la zero și la tine acasă. Secretul unei negrese de post de nota 10 este blatul. Acesta trebuie să fie unul pufos și moale. Secretul blatului pufos este dizolvarea bicarbonatului de sodiu cu oțet. Garantat, blatul va fi unul dorit.
Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere!