Ingredientul principla este cartoful.

Iata cum se prepara:

„Iei o kila buna de cartofi si o imparti drept in doua. O parte o pui sa fiarba in apa cu sare si chimion, adica lasi cartofii in coaja lor. Cealalta parte se curata si se da pe razatoarea cea marunta. Si daca partea de cartofi s-a fiert bine, cureti de coaja sub un jet de apa rece, iar cartofii ii zdrobesti sa se faca piure. Si atunci amesteci pireul cu razatura, mai pui un ou crud, o mana buna de marat tocat marunt, doi catei de usturoi batuti in mojar, mai dregi cu sare, piper, si nitica boia, cat sa iei in varful degetelor. Si aluatul acesta framantat se mai leaga cu cateva linguri de faina alba si doar un strop de apa calduta. si iaca, faci niste chiftele micute si latite in palma si le prajesti in ulei fierbinte.
Iar cand le scoti pe un blid curat, sa le presari cu nitica branza rasa cat sunt ele fierbinti si sa le stropesti cu unt topit. si se mananca alaturi de o mazare numai incropita cu ulei ceapa si sos alb, ori langa niste frunze de loboda dinstuite in ulei cu rosii date pe razatoare si usturoi pisat. Dar cele mai bune sunt ele reci, a doua zi sa le ungi cu nitica maioneza iutita cu mustar si cu o salata de castraveti.
”, a dezvaluit Uica Mihai pentru adevarul.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Sursa foto


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si