● 1 kilogram de cartofi noi
● 300 de grame de faina
● 1 ou
● sare dupa gust
● 500 de grame de prune
● 6 linguri de pesmet
● zahar tos
Mod de preparare
Pentru inceput, se spala prunele, li se scot samburii si sunt asezate intr-un castron, peste care se presara zahar tos.
Apoi, se pun 6 linguri de pesmet intr-o cratita si se lasa pe foc, timp in care se amesteca continuu pana capata o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit pesmetul, se ia cratita de pe foc si se adauga cateva linguri de zahar tos, iar apoi se amesteca pana se omogenizeaza.
Apoi, se spala cartofii si se pun la fiert, fara a fi curatati, intr-o oala cu apa si sare, dupa gust.
Se lasa la fiert pana cand cartofii se inmoaie, dupa care se scot din apa si se curata de coaja, pentru ca apoi sa se dea prin presa de cartofi. Se agauga un ou, sare, faina si se amesteca totul pana se obtine o compozitie omogena.
Apoi, se ia o lingura din compozitia de cartofi, se pune in palma, iar in mijloc se pune o jumatate de pruna si se formeaza o galusca rotunda. intr-o cratita cu apa si sare, se pun galustele la fiert.
Cand galustele cu prune incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Atunci se scot pe o farfurie la scurs si se dau prin pesmet cu zahar.