Regretatul Radu Anton Roman descoperise ca in reteta originala de mici se punea smantana:
"Dupa parerea mea, la care tin destul de mult, chiar daca-s subiectiv din cand in cand, asa se faceau micii odata, chiar si-n Muntenia, cu smantana nefermentata. Frisca asta fermenta, micii cresteau si se faceau pufosi, avand un gust bun si sanatos.
Pentru reteta originala de micii fara bicarbonat, se foloseau urmatoarele ingrediente:
- 1 kilogram carne de vita (de la gat, coada si antricot)
- 500 grame carne de porc (pulpa)
- 1 varf de cutit de chimen pisat
- 1 lingurita de boia
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 capatana de usturoi
- 1 varf de cutit de ienibahar
- sare
-piper
-
- 2 linguri de smantana nefermentata (frisca lichida, nebatuta)
Mod de preparare:
Carnea se da prin masina de tocat de mai multe ori. Se adauga sare si se lasa la frigider timp de 5 ore.
Apoi, carnea se amesteca cu restul ingredientelor, in afara de smantana nefermentata, si se mai da o data prin masina de tocat.
Ultimul pas presupune frecarea compozitiei cu samantana nefermentata, ca sa se umfle, si se lasa la rece pentru inca o noapte.
Abia dupa aceste doua nopti, micii pot fi pusi pe gratar, la foc de lemne, si rumeniti dupa preferinte.
Sursa stire: adevarul.ro