Credeti ca risotto-ul are secrete numai de italieni stiute?! Alimentul, intr-adevar mai greu de gatit decat banalul pilaf, nu necesita indemanare de maestru. In minutele urmatoare, invatam impreuna cum sa gatim, ca la cartea de bucate, un risotto cu ingrediente de sezon. Avem nevoie de: "ceapa alba, usturoi, unt, vin alb si orezul si ar fi un risotto classic. Apoi o sa adaugam dovleac, orezul e elemental inedit si apoi o sa il innobilam cu putina trufa de Transilvania."
Daca toate sunt pregatite, sa trecem la treaba. Dovleacul are intaietete! "Il curatam. Ca sa reducem timpul de gatire si de coacere o s ail tai cubulete foarte foarte mici.", ne transmite bucatarul
Urmeaza ceapa si usturoiul. Se taie totul in bucatele mici si se introduce in vasul pregatit cu ulei presat la rece.
"Ceapa a devenit translucida, se poate adauga orezul. Se lasa putin sa absoarba aromele 06:12 musca. Stingem cu putin vin alb, nu foarte mult si acum incepem sa adaugam, la 15-20 de secunde un polonic-doua de supa de pui."
Dupa 25 de minute orezul este fiert, iar legumele sunt bine calite. "Adaugam putin unt sa fie cat mai cremos posibil si putin parmesan, se opreste focul, se omogenizeaza bine", ne mai spune Horia.
In 40 de minute preparatul nostru este gata. Dar sa nu uitam de ultimele ingrediente: cateva frunze de salvie si trufele aurii.