A venit vara și odată cu acest sezon au început și concediile. Unii deja se bucură de vacanță, alții au făcut planurile și așteaptă cu nerăbdare să se relaxeze la mare, la munte sau prin cine știe ce oraș din Europa.

Chiar și așa, diferiții, cu toții au ceva în comun: își lasă casa pe mâna hoților! Nu o spunem noi, ci o arată statisticile, conform Digi24.

Citește și: VIDEO Jaf uluitor în doar trei minute! Mai mulți indivizi au furat o avere dintr-un magazin de bijuterii

hot

Hoț cu laptop în mână

[Sursa foto: Freepik]

Vacanțele, un moment prielnic pentru hoți 

Concret, pe perioada estivală, sunt 30 de jafuri pe zi, iar numărul lor ar putea crește în lunile ce vor urma, atunci când și mai mulți români pleacă în concedii.

Iar asta o dovedesc cifrele din anii trecuți, atunci când, în 2022, au fost peste 15 mii de jafuri din locuințe, mare parte din ele vara. De asemenea, în 2023, hoții au spart 2.500 de case.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

În aceste situații, oamenii legii trag un semnal de alarmă și vin cu sfaturi pentru românii care pleacă în concedii și își lasă casa nesupravegheată.

Câteva măsuri de siguranță nu strică, astfel că acum venim și cu idei în acest sens. În primul rând, un sistem de supraveghere video, care anunță polițiștii, printr-un senzor de mișcare, că ceva se petrece în preajma casei voastre ar fi ideal pentru momentele când nu este nimeni acasă.

vacanta

Cuplu în vacanță la munte

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO Restaurantul lui Pescobar, prădat de hoți în timp ce afaceristul era la EURO 2024

De asemenea, este recomandat ca ușile și ferestrele să le lăsăm închise atunci când plecăm de acasă.

O altă variantă ar fi, dacă ne putem baza pe un prieten sau vecin, să îl rugăm să ne mai verifice locuința din când în când.

Și, nu în ultimul rând, ceea ce îi duce în eroare pe hoți, este publicarea imaginilor din vacanță, dar după ce am ajuns deja acasă.

Postările din mediul online, când nimeni nu e acasă, sunt un pont bun pentru spărgătorii de locuințe, căci așa înțeleg că au cale liberă și că nimeni nu este prin preajmă să îi poată prinde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si