În fiecare zi jucăm anumite roluri și purtăm măști în funcție de oamenii pe care îi întâlnim. Și pe zi ce trece ne îndepărtăm de ceea ce ne dorm și devenim ce vor alții să fim. Cum ar fi viața noastră dacă nu am ține cont de părerile celor din jur, ne spune psihologu l, Cristian Andrei.
Citește și: EXCLUSIV- Cum ajunge o persoană dependentă? Specialist în adicții: ”Există o constelație de factori care ajung să formeze adicția”
„Trebuie să ținem cont de normalitate personală”
„Normalitatea de multe ori înseamnă ceva statistic, media populației, dar există și normalitate personală adică ce m-am obișnuit eu să fac, ce este în limitele mele, ce mă împlinește pe mine, ce mă caracterizează. Asta este normalitatea personală și noi trebuie să ținem cont de normalitate personală ca nu cumva să devenim o simplă oaie într-o turmă. Din acest echilibru între cât de individualist ești și cât de altruist ești rezultă o persoană atât adaptată, cât și originală.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ca și conformitate de bun simț cam 5 atitudini să fie conforme și a șasea să fie nonconformă. Trebuie să existe amândouă, adică un număr de lucruri cum trebuie, dar și un lucru cum nu trebuie. Dacă le iei pe amândouă din acest contract rezultă o persoană interesantă, dar și de încredere. Din păcate, prin internet și prin mass-media, societatea livrează niște lucruri care se tot repetă, care constituie un fel de competiție.”