Decizia de a-ti vinde apartamentul nu este deloc usor de luat. Totusi, daca te-ai hotarat sa faci acest lucru, fara indoiala iti doresti sa obtii un pret cat mai bun cu putinta.

De cele mai multe ori, cand cumperi o locuinta, investesti sume foarte mari in reparatii, renovari si amenajari. Parchet sau gresie, zugraveala, mobilier scump si aparate electrocasnice de ultima generatie – toate adauga un plus de valoare apartamentului.

Pentru a incepe vanzarea apartamentului si pentru a castiga cat mai mult de pe urma lui, este nevoie sa afli anumite trucuri eficiente. Citeste-le mai jos si pune-le in aplicare!

Pregateste apartamentul pentru vanzare

Inainte de a face orice pas in directia vanzarii, este necesar sa faci o verificare generala a locuintei. Daca aceasta are nevoie de reparatii, cheama un specialist si asigura-te ca totul este functional.

De asemenea, poti vopsi peretii intr-o nuanta neutra si poti inlocui perdelele colorate cu unele simple, albe sau crem. Aceste detalii vor crea impresia de spatiu si lumina.

Afla cu exactitate cat valoreaza apartamentul tau

Valoarea unei locuinte este determinata de foarte multi factori: orasul, zona, accesibilitatea, etajul, numarul de camere, anul in care a fost construit blocul, iar lista poate continua la infinit.

De aceea, este indicat sa apelezi la persoane cu expertiza, precum agentii imobiliari. In plus, cere opinia a minimum doi sau trei astfel de specialisti, pentru a-ti face o idee clara.

Dupa ce afli exact cat valoreaza, poti sa-ti pui apartamentul la vanzare si sa interactionezi cu potentialii cumparatori.

Creeaza un sentiment de urgenta

Daca ai luat legatura cu mai multi posibili clienti, nu iti fie frica sa ii anunti pe fiecare in parte, ca apartamentul a mai fost vizionat si de alte persoane.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acest lucru nu numai ca poate grabi procesul de cumparare, dar poate genera oferte mult mai bune pentru tine. Daca unul dintre potentialii cumparatori s-a indragostit de apartament, va fi dispus sa plateasca mai mult pentru a se asigura ca ajunge in mainile sale.

Formuleaza un anunt atractiv si ofera produse suplimentare

Un pachet atent realizat va fi mult mai atractiv decat un simplu anunt succint si plictisitor. Descrie apartamentul in detalii si nu uita sa mentionezi toate avantajele pe care le ofera.

De exemplu, daca blocul este pozitionat in apropierea unui mall, a unei piscine sau a unei sali de fitness, precizeaza acest lucru. Totodata, daca ai investit in amenajari scumpe (incalzire in pardoseala, smart TV, mobilier din materiale de calitate etc.), nu uita sa mentionezi si asta.

Dupa ce clientul a vizionat casa, daca i-a placut ceva anume (o piesa de mobilier, un tablou, un aparat electrocasnic), include obiectul respectiv in oferta.

Astfel, vei putea obtine un pret mai mare.

Pregateste apartamentul pentru vizionari cu mare atentie

Inainte sa chemi potentialii cumparatori sa vada apartamentul, asigura-te ca il vei prezenta in cea mai buna forma a sa.

Fa ordine generala, arunca orice obiecte inutile si lasa clientii sa vada un spatiu mare, aerisit, personalizabil si – nu in ultimul rand – impecabil.

Nu trebuie sa scapi de foarte multe obiecte, dar nici sa prezinti o locuinta inghesuita. Ideal este ca persoanele interesate sa vada un loc in care s-ar putea muta usor si rapid.

Fii foarte atent la detalii

Se spune ca detaliile fac diferenta si este total adevarat. Cand primesti vizitatori, aeriseste apartamentul, aprinde o lumanare parfumata si ajusteaza temperatura din locuinta.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In acest fel, vei crea un cadru primitor, pe care potentialul comparator il va adora inca de la bun inceput. Ii poti oferi o gustare, o cafea sau un pahar cu vin, de la caz la caz. Fii cat mai pozitiv, zambeste si arata-ti disponibilitatea. Toate aceste detalii aparent nesemnificative vor conta enorm.

 

Pune in practica fiecare recomandare de mai sus, iar apartamentul tau va fi irezistibil pentru orice comparator!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si